1. Tälja

  TÄLJA
  499 Kr
  Betala från 59 Kr /månad med klarna

  NoColor

  Slappna av och njut av en stilla stund med Tälja – ett kit som innehåller allt det du behöver för att tälja din egen smörkniv. Allt från kartong till trä och kniv kommer från Sverige - kul tycker vi!

 2. Karesuandokniven

  KNIVSATS
  749 Kr
  Betala från 73 Kr /månad med klarna

  NoColor

  Innehåller alla nödvändiga delar för dig som vill göra en egen kniv. Alla delar tillverkas i Karesuando 25 mil norr om Polcirkeln.

 3. Karesuandokniven

  VUONJAL
  999 Kr
  Betala från 88 Kr /månad med klarna

  NoColor

  Vackert snidat hantverk från Karesuando, en liten by 25 mil norr om polcirkeln. Vuonjal är det samiska namnet på 1-årig honkalv.

 4. Karesuandokniven

  NULPU
  2 199 Kr
  Betala från 110 Kr /månad med klarna

  NoColor

  Nulpu är det samiska namnet på en rentjur som tappat sina horn. Denna knivmodell är den mest typiska modellen här uppe i det nordligaste lappland. Gediget hantverk från Karesuando. En liten by 25 mil norr om polcirkeln.

 5. Karesuandokniven

  GIRON
  1 349 Kr
  Betala från 82 Kr /månad med klarna

  NoColor

  Giron är det samiska namnet på fjällripa, vars huvud skall symboliseras av skaftets topp, vingen fladdrar löst på slidan. Handtillverkad i Karesuando 25 mil norr om Polcirkeln.

 6. Karesuandokniven

  ÖVERLEVNADSKNIV MED ELDSTÅL
  1 899 Kr
  Betala från 100 Kr /månad med klarna

  NoColor

  Överlevnadskniv med vackert skaft och eldstål som förvaras i en praktisk ficka i slidan. En kniv att ta med på fjällvandringen, fisketuren eller på jakt. Handtillverkad i Karesuando 25 mil norr om Polcirkeln.

 7. Karesuandokniven

  HUNTER
  2 299 Kr
  Betala från 113 Kr /månad med klarna

  NoColor

  Kniv i traditionell design men med ett blad tillverkat i ett av världens bästa knivstål. En solid kniv för dig som kräver lite mer. Skaft i masurbjörk och renhorn. Handtillverkad i Karesuando 25 mil norr om Polcirkeln.

 8. MORAKNIV

  MORA BUSHCRAFT SURVIVAL
  699 Kr
  Betala från 70 Kr /månad med klarna

  Finns i 2 färger

  BLACK
  Orange

  Mora Of Swedens tuffaste överlevnadskniv med kraftfullt blad, eldstål och diamantbryne. Tillverkas i Östnor utanför Mora.

 9. Karesuandokniven

  LAXEN
  1 149 Kr
  Betala från 76 Kr /månad med klarna

  NoColor

  En exklusiv, rostfri filékniv för fiskaren, gjord för hand i Karesuando i norra Lappland. Skaft i masurbjörk och renhorn samt en arbetat slida i nötläder med plastinlägg. Bladlängd 160 mm.

 10. Karesuandokniven

  VILDMARK EXKLUSIV
  1 499 Kr
  Betala från 87 Kr /månad med klarna

  NoColor

  Förstklassig kniv med skaft av renhorn och oljad masurbjörk. Slidan är tillverkad i nötläder. Ett gediget hantverk från Karesuando i nordligaste Lappland.

 11. Karesuandokniven

  ÖRNEN KOLSTÅL
  1 199 Kr
  Betala från 78 Kr /månad med klarna

  NoColor

  Tillverkad i masurbjörk, 10 cm kolstålsblad. Knivslida i nötläder. Handtillverkad i Karesuando 25 mil norr om Polcirkeln.

 12. Karesuandokniven

  RIPAN
  1 899 Kr
  Betala från 100 Kr /månad med klarna

  NoColor

  Kniv i rostfritt stål med ett vackert skaft av masurbjörk och renhorn. Slidan är av nötläder med plastinlägg. Ett gediget hantverk från Karesuando i nordligaste Lappland.

 13. Karesuandokniven

  GALTEN
  1 299 Kr
  Betala från 81 Kr /månad med klarna

  NoColor

  Kniv i stål med ett vackert skaft av oljad masurbjörk. Slidan är i nötläder med plastinlägg. Handtillverkad i Karesuando 25 mil norr om Polcirkeln.

 14. MORAKNIV

  MORA SCOUT FASHION
  249 Kr
  Betala från 50 Kr /månad med klarna

  NoColor

  Klassiker som fått nytt liv. Den traditionella scoutkniven har fått nya färger, men är av samma höga kvalitet som alltid. Den har ett greppvänligt skaft av björk och ett blad av rostfritt stål. Tillverkas i Östnor utanför Mora. Levereras i osorterade färger.

 15. MORAKNIV

  MORA SCOUTKNIV CLASSIC NR 39
  249 Kr
  Betala från 50 Kr /månad med klarna

  NoColor

  Kniv med träskaft och parerstång för de yngre användarna. Tillverkas i Östnor utanför Mora.

 16. MORAKNIV

  SVAMPKNIV KARL JOHAN
  249 Kr
  Betala från 50 Kr /månad med klarna

  NoColor

  Svampkniv för fynd i skogen. Med borste, greppvänligt handtag och rejäl kniv. Fodral med clip. Tillverkas i Östnor utanför Mora.

« FÖREGÅENDE
  Sida
  1 av 5
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Upptäck äkta svenskt hantverk hos Naturkompaniet! Yxor och knivar av högkvalitativt stål med björkskaft eller plånböcker, korthållare och bälten av tåligt skinn - Vi har fyllt vårt sortiment med närproducerad utrustning som håller hög kvalitet och ligger i framkant vad gäller design och användarvänlighet. När du handlar närproducerad utrustning understödjer du den lokala tillverkningen och gör ett aktivt miljöval. Vi är glada och stolta över att kunna erbjuda ett gediget närproducerat sortiment från bl.a. Morakniv, Gränsfors, Trangia och Light My Fire. Välkommen!