Förslag på märken

    Förslag på kategorier

      Förslag på sökning

        Produkter

        Petzl

        Petzl är en världsledande tillverkare av pannlampor och klätter- och säkerhetsutrustning. Deras mission är att skapa innovativa produkter som gör det möjligt för äventyrare att vara i vertikala miljöer på ett säkert sätt, samt att erbjuda smarta produkter för att lysa i mörker. Målet sedan starten har varit att utveckla konkreta lösningar som gör det möjligt för klättrare att röra sig på höga höjder med minimal risk. Petzl var först med att använda energisnål LED-teknik i sina pannlampor och blev även kända för sin repbroms Grigri som är kraftfull trots sin lätta vikt och mycket säker, samt för sina smidiga klätterselar.

        Mer om Petzls produkter

        Alla känner till dem, de praktiska pannlamporna från det franska märket Petzl. Men företaget kan mer än pannlampor. Tack vare företagets grundare och namne Fernand Petzls passion för grottor har Petzl utvecklat ett stort sortiment av professionell utrustning för expeditioner, klättring och olika bergssporter. Bland Petzls produkter finns bland annat säkerhetsanordningar, isyxor och klätterselar.

        Tillverkning av Petzls produkter

        Petzl har totalt 4 produktionsanläggningar där 80% av alla produkter tillverkas. Tre av dem ligger i Frankrike och en i Malaysia. Tack vare att Petzl har en egen produktion kan de säkerställa en extremt hög kvalitetsstandard, dessutom är alla medarbetare anställda direkt av företaget. Petzl har sitt huvudkontor i Crolles, Frankrike.

        Petzl & socialt ansvar

        Petzl har definierat sina sociala och miljömässiga krav i en uppförandekod som alla leverantörer ska skriva under. Dessutom utbildades anställda av den icke-statliga organisationen Human Resources Without Borders, som regelbundet kontrollerar förhållandena på plats.

        Petzl & hållbarhet

        Petzls utsläpp genom hela kedjan kontrolleras regelbundet och förbättras kontinuerligt. Företaget använder alltmer återvinningsbara och bluesign-certifierade material i sina produkter och använder naturliga, komposterbara och återvinningsbara material i sina förpackningar. Varumärket har ett nära samarbete med andra aktörer inom utomhusbranschen och är medlem i olika organisationer som till exempel Outdoor Sports Valley, Environmental Watch Group, Outdoor Industry Association och Sustainability Working Group de l'European Outdoor Group. År 2006 grundades Petzl Foundation som är tillägnad säkerhet inom vertikala aktiviteter, miljöskydd och forskning. Stiftelsen stöder ett flertal olika miljöprojekt.

        Läs mer

        double-arrows-up
        Tack för din registrering!

        Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
        Tack för din registrering!

        Ange en giltig e-postadress