460 mil på cykel

460 mil på cykel

När jag cyklade genom Europa under juni – augusti 2013 hörde jag ett land nämnas ett flertal gånger. En irländare sade att det finns äventyr att uppleva vart man än åker, man kan uppleva alla årstider nämndes det på en bar i London, djurlivet är fantastiskt yttrade ett par holländare, i Spanien så hörde jag hur underbar naturen är, befolkningen är trevlig och avslappnad berättades det på en krog i Rom och i Norge skvallrades det om att det finns billiga boenden att hyra.
För mig lät det som en utopi. Jag beslutade mig för att uppleva landet på plats. I slutet av augusti 2013 så anlände jag till Rom med min cykel och jag beslutade mig direkt för att börja planera inför nästa äventyr. Jag bestämde mig för att ta mig till landet alla hade pratat om under 90 dagars tid.

Nu efter 16 månader så är det dags att ge mig ut på vägarna igen. All planering är över, all träning ska nu komma till nytta. Den 3:e januari så ska jag ta flyget till Wellington och del två av Life and Risk ska äga rum.
Jag ska nu cykla runt Nya Zeelands båda öar. Ett äventyr som blir 460 mil långt och på vägen så kommer jag att åka på val safari, grottvandra, glidflyga, paddla kajak och bestiga den gamla vulkanen Mount Taranaki och mycket mer.
Då det är kyligare i söder tar jag och cyklar söder ut först, så jag klarar av den kyliga delen innan högsäsongen är över och kylan drar inöver ön. Sedan blir det att cykla runt norra delen av Nya Zeeland.

Ni kommer att kunna följa mitt 80 dagar långa äventyr här på Naturkompaniet. En gång i veckan så kommer jag skriva om min reseskildring av Nya Zeeland. Om det är den utopi som alla får det att framstå som.
Life and Risk är ett sätt att uppmärksamma sjukdomen epilepsi samt samla in pengar till forskning. För mig har alltid Naturkompaniet visat att naturen är till för alla, äventyr handlar om att uppleva och se sig omkring i världen. Att blogga här blev då ett självklart val för mig för att nå ut till andra friluftsintresserade som inte har epilepsi.

Mvh Kee Ahnström

Kommentarer