460 mil på cykel - del 3

460 mil på cykel - del 3

En morakniv och en tröja har fått lämna packningen sedan sist. Kanske inte för att jag behövde slänga dem, mer för att jag kände att de var överflödiga, man ska inte sätta för mycket värde på saker. När man besöker större städer så är det intressant att man får se förorten innan man når stadskärnan, man ser alla lager av staden, allt från den verkliga slummen till den vackra fasaden som de vill visa upp utåt.

När jag cyklade i Italien så såg jag det väldigt tydligt. Den skitiga verkligheten, där människorna lever sin vardag och sedan den delen där människor kommer för att fly från vardagen, den rena och hela delen av staden. Men när jag besökte Christchurch så övergick aldrig den trasiga delen till den hela och rena. Hela staden var under uppbyggnad. Mitt i staden så var det ruiner av hus. Ruiner från jordbävningen för några år sedan, då 185 personer omkom och tusentals skadades. Det var en sorglig syn att se.

Jag bestämde mig för att ge mig inåt landet, bort ifrån den stora vägen och in ibland bergen. De berg som i flera dagar hade kallat på mig men sedan försvunnit ifrån horisonten, jag saknade deras närvaro när jag låg och plöjde mil efter mil på den trafikerade vägen.

Nu när jag är ibland dem så skänker de mig ett lugn, med deras förföriska vyer ger de mig minnen för resten av livet. Lake Tekapo var ett sådant ställe. En glaciärsjö på 740 meters höjd. Där du kan gå till toppen av Mt John på 1030 meters höjd. Där kan du blicka ut över bergen och det enorma landskapet framför dig, vid vyer som dessa inser du snabbt att en mora kniv och en tröja inte spelar någon större roll.

Kommentarer