460 mil på cykel - del 4

460 mil på cykel - del 4

Det var skönt att lämna Queenstown efter två dagar av äventyr, när du kommer till Queenstown  så lämnar du nya zeeland för en stund. Allt där kostar pengar, allt är byggt för att du ska spendera och det kommer du att göra. Överallt så är det butiker som erbjuder upplevelser. Hoppa bungyjump, flyg helikopter, cykla downhill, hoppa fallskärm, åk jet boat och mycket mer.

Men stämningen i staden är det som jag kommer att ta med mig, efter sju på kvällen så förflyttas upplevelsernas centrum från bergen, luften och floderna till gatan nere i hamnen. Då spelas det livemusik ute på gatan och det är olika gatuartister som gör sitt bästa för att dra publiken till sig, och de lyckas väldigt bra.

En thermos och en vattenflask fick lämna packningen för att ge plats åt fyra dagars matranson när jag skulle cykla från Wanaka till Frans Josef. På denna kusten så är det ont om mataffärer, kan nog jämföra det med Norrland för att få en bild av hur öde det kan kännas ibland. Men naturen är fantastisk och jag stannar ofta för att njuta av de vyer som jag passerar. Jag har cyklat över fem större passager över bergen. Då det har varit stigningar på ett par hundra meter. På denna kusten så har naturen övergått från torra slätter till stora berg täckta med regnskog.

Det är först nu jag börjar träffa andra cyklister, det är sällan man cyklar ensam då man alltid får sällskap av någon.

Kommentarer