/magasin-365//events//service/hjalp-kontakt/

Förslag på märken

    Förslag på kategorier

      Förslag på sökning

        Produkter

        Bakad purjolök med saltrostad sparris, parmesan och brynt smör med hasselnötter

        2 personer

        1 stor purjolök
        8-10 gröna sparrisar
        30g smör
        1 msk hasselnötter
        En liten bit parmesan
        Salt och svartpeppar
        Olivolja till stekning 

        1. Lägg purjolöken direkt ner i glöden och låt den ligga där till den känns mjuk, cirka 20 min. Var inte orolig, den ska bli bränd!
        2. Skär bort ca 3-4 cm längst ner på sparrisen, skär upp resten i grova bitar.
        3. Stek sparrisen med olivolja i en varm stekpanna över elden. Krydda med lite salt.
        4. Bryn smöret i en liten kastrull eller panna, ha i grovt hackade hasselnötter.
        5. Skär purjolöken på längden, plocka ut det mjukbakade innanmätet och skär upp det i mindre bitar.
        6. Lägg upp sparris och purjolök på en tallrik eller på lite ved. Häll över lite brynt smör och avsluta med att riva parmesan över rätten.




        Registrera dig för nyhetsbrevet

        Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
        Registrera dig för nyhetsbrevet

        Ange en giltig e-postadress