/magasin-365//events//service/hjalp-kontakt/

Förslag på märken

    Förslag på kategorier

      Förslag på sökning

        Produkter

        Lammrostbiff grillad över öppen eld, spetskål, svamp och glödbakad rotselleri med syrad grädde

        2 personer

        300 g lammrostbiff
        1 liten spetskål
        300g ostronskivling
        300g skogschampinjon
        1 liten rotselleri
        2 dl gräddfil
        1 citron
        2 vitlöksklyftor
        3-4 timjankvistar
        Olivolja
        Salt och svartpeppar
        Aluminiumfolie
        Durkslag i metall som tål värme

        Gör så här:

        1. Packa in hela rotsellerin i aluminiumfolie och lägg den i den glödande kolen. Låt den ligga tills den blir mjuk, cirka 1 timme.
        2. Dela skogschampinjon och ostronskivling i mindre bitar. Grilla svampen direkt i elden i durkslaget. Svamp innehåller så mycket vätska att den inte blir bränd.
        3. Dela spetskålen på mitten, ringla ner lite olivolja mellan bladen och salta lite på snittsidan. Grilla den lätt på ett galler över elden, lägg sedan över i stekpannan. Ha i en klick smör, vitlök och timjanskvistar. Lägg aluminiumfolie över pannan och låt det stå vid lägre värme i ca 25-30 min. Dela upp kålen i mindre bitar.
        4. Krydda köttet med salt och svartpeppar. Grilla över stark värme i 3-4 min, flytta det sedan till ett ställe med lägre värme och låt det stå i ytterligare 5-6 min. Skär upp i skivor.
        5. Riv en vitlöksklyfta och skalet av en citron ner i gräddfilen. Smaka av med salt och svart peppar. Serveras tillsamanns med den bakade rotsellerien.


        Registrera dig för nyhetsbrevet

        Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
        Registrera dig för nyhetsbrevet

        Ange en giltig e-postadress