/magasin-365//events//service/hjalp-kontakt/

Förslag på märken

    Förslag på kategorier

      Förslag på sökning

        Produkter

        Risotto med hjärtmusslor

        Vongole, hjärtmusslor eller liknande
        Vitlök och kryddgrönt
        Risottoris, en knapp deciliter per person
        Finhackad scharlottenlök
        Svag hönsbuljong
        Gott vitt vin
        Smör
        Parmesan
        Salt
        Peppar
        Olivolja

        Börja med att värma kycklingbuljongen och håll den varm. Jag brukar inte ha så kraftig buljong då parmesan, vin och musslor har mycket smak.

        • Häll i rikligt med olivolja i murikkan lägg i musslor vitlök och kryddgrönt. Vänd runt försiktigt. Tillsätt en ordentlig skjuts med vin och täck över med lock eller folie så att musslorna ångas. Efter någon minut har de öppnat sig. Lägg åt sidan och spara fonden.
        • Fräs ris och lök försiktigt i i olivolja. Det ska inte få färg, bara bli lite lätt glansigt. Häll på ordentligt med bra vin, tillsätt musselfond och kycklingbuljong
          tills riset är helt täckt. Nu får man hålla koll så att riset är täckt av vätska hela tiden och inte reducerar ned för mycket eller bränns. En utmaning över öppen eld! Riset kommer binda vätskan men det får inte bli tjockt. Rör hela tiden och tillsätt varm buljong tills riset känns ”al dente”. Smaka av med mer vin salt och peppar. Risotton ska vara för lös. Tillsätt smör och parmesanen så binds vätskan. Det ska inte bli en pappig gröt utan vara flytande. Lägg på musslorna och låt de värmas försiktigt. Toppa gärna med lite mer parmesan. Njut direkt ur murikkan!

        Råraka med gräddfil, gräslök och Kalixlöjrom.

        Neutral olja eller smör till stekningen. Snåla inte med fettet.

        Riv eller hacka potatisen fint, ca 1 potatis per person.

        Forma potatisrivet till en liten lös boll som du försiktigt plattar till tunt i det lagom heta fettet.

        Stek guldfrasigt på båda sidor, salta lätt.

        Toppa med gräddfil en stor klick löjrom eller annan god rom avsluta med finskuren gräslök.

        Registrera dig för nyhetsbrevet

        Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
        Registrera dig för nyhetsbrevet

        Ange en giltig e-postadress