/magasin-365/Events/service/hjalp-kontakt/

Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Risotto med hjärtmusslor

    Matkreatör: Petter Askergren | Fotograf: Nicke Johansson

    Vongole, hjärtmusslor eller liknande
    Vitlök och kryddgrönt
    Risottoris, en knapp deciliter per person
    Finhackad scharlottenlök
    Svag hönsbuljong
    Gott vitt vin
    Smör
    Parmesan
    Salt
    Peppar
    Olivolja

    Börja med att värma kycklingbuljongen och håll den varm. Jag brukar inte ha så kraftig buljong då parmesan, vin och musslor har mycket smak.

    • Häll i rikligt med olivolja i murikkan lägg i musslor vitlök och kryddgrönt. Vänd runt försiktigt. Tillsätt en ordentlig skjuts med vin och täck över med lock eller folie så att musslorna ångas. Efter någon minut har de öppnat sig. Lägg åt sidan och spara fonden.

    • Fräs ris och lök försiktigt i i olivolja. Det ska inte få färg, bara bli lite lätt glansigt. Häll på ordentligt med bra vin, tillsätt musselfond och kycklingbuljong

     tills riset är helt täckt. Nu får man hålla koll så att riset är täckt av vätska hela tiden och inte reducerar ned för mycket eller bränns. En utmaning över öppen eld! Riset kommer binda vätskan men det får inte bli tjockt. Rör hela tiden och tillsätt varm buljong tills riset känns ”al dente”. Smaka av med mer vin salt och peppar. Risotton ska vara för lös. Tillsätt smör och parmesanen så binds vätskan. Det ska inte bli en pappig gröt utan vara flytande. Lägg på musslorna och låt de värmas försiktigt. Toppa gärna med lite mer parmesan. Njut direkt ur murikkan!

    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress