Anna Nordgren - Cyklist

Anna Nordgren - Cyklist

"Jag älskar landsvägarna"

Anna Nordgren jobbar som säljare i vår butik i Västerås. Hon älskar att cykla och springa.

Du både cyklar och springer, vilket är roligast?

– Oj, svårt att välja. Jag älskar båda lika mycket. Jag började cykla mer när jag fick många skador av löpningen. Cykling och löpning är en perfekt kombination med omväxling för muskler och ben.

Var håller du hus?

– Jag cyklar mountainbike i skogen och racer på landsväg. Springer gör jag på asfalt och i skogen. I skogen blir cyklingen och löpningen mer teknisk, fötterna och musklerna får jobba på ett annat sätt. Sedan älskar jag landsvägarna. Vyerna en sommarkväll och farten du kan få upp med bra vind. Då är det bara jag och cykeln.

Hur ser förutsättningarna ut i Västerås?

– Det är helt underbart att bo i stan och kunna cykla tio minuter och befinna sig på landet. Ett av mina bästa minnen är från tiden då jag pendlade mellan Västerås och Stockholm. En dag hade jag cyklat de tio milen i motvind och satte mig vid korvkiosken i Hornstull, tog en korv och Festis och pratade med kioskinnehavaren. Jag var helt slut men samtidigt så nöjd med cykeldagen.

Vad använder du för utrustning?

– Vid löpning har jag ofta en lättare väst eller vindjacka, vätskeryggsäck, shorts, löst sittande linne och gärna stödstrumpor eller kompressionsstrumpor i ull. Det är också schyst att ha med sig en långärmad varm tröja. På mountainbike har jag med mig en ryggsäck med clif bars (se nedan) och ett förstärkningsplagg, ibland också brännare och frystorkad mat. På landsväg har jag bara t-tröja, shorts och en vattenflaska. /JA

Kommentarer