Nu kan du äntligen på ett smidigt sätt ta med stekhällen på längre äventyr. Jälda Carry Kit innehåller en lätt stekhäll, en bärväska som kan bäras som ryggsäck samt ett sittunderlag.
Beskrivning
Tekniska detaljer
Nu kan du äntligen på ett smidigt sätt ta med stekhällen på längre äventyr. Jälda Carry Kit innehåller en lätt stekhäll, en bärväska som kan bäras som ryggsäck samt ett sittunderlag.
Stekhällen av svenskt kolstål är tillverkad i Sverige och kan användas över öppen eld eller med gasolbrännare. De tre avtagbara benen kan förvaras i en separat ficka i väskan under transport. För denna här minsta modellen på 30 cm i diameter går det bra att använda gasolbrännaren från ett stormkök. Storleken passar perfekt för solovandraren eller paret, men fungerar också för det lite större sällskapet om maten lagas i omgångar.
Den smidiga, specialdesignade väskan kan bäras både som ryggsäck och som axelväska men kan även fästas till exempelvis en större vandringsryggsäck eller kanot. I den utvändiga fickan kan till exempel kniv och tändmaterial förvaras. Ett sittunderlag av återvunnen merinoullblandning från svenska Woolpowers textilproduktion medföljer.
Innan du börjar använda din stekhäll ska den brännas in. Då skapas en yta som ger bra stekegenskaper och hällen blir enklare att underhålla. Gör såhär:
1. Rengör med varmt vatten och diskmedel. Skölj därefter noga rent med vatten och torka helt torr (en fuktig oinbränd stekhäll får lätt rostfläckar)
2. Gnid in hällen med matolja (exempelvis rapsoilja) med hjälp av tygtrasa.
3. Hetta upp hällen några minuter över, exempelvis över öppen eld, på grillen eller gasolbrännare för stekhällar. Hällen kommer mörkna från mitten och utåt samtidigt som det kommer ryka när fettet bränns in. När fettet bränts in kan man om man vill applicera ett nytt tunt lager fett, och då kommer hällen mörkna ytterligare. När fettet bränts in kan du applicera ett nytt lager fett och då kommer hällen mörkna. Upprepa tills du känner dig nöjd. Om du inte får hela stekhällen att mörkna är det okej - ju mer hällen används desto mer kommer den svartna.
4. Ta av hällen från värmekällan och låt den svalna. Torka av med ren fuktig trasa och låt stekhällen torka. Avsluta med att applicera ett tunt lager fett över hela hällen. Förvara i torr miljö. Om rostfläckar skulle uppstå går de att ta bort med exempelvis stålull eller borste. Rengör och fetta in på nytt.
Rengör noggrant med borste efter användning, lämpligt direkt efter. Häll gärna vatten på hällen och låt koka upp. Använd ej diskmedel då det löser upp stekytan. Torka hällen därefter med trasa eller papper. Smörj in med matolja vid behov för att bibehålla de goda stekegenskaperna. Tvätta ej väskan i maskinen, rengör med trasa och ljummet vatten. Återimpregnera gärna väskan med fluorkarbonfritt impregneringsmedel. Täck då läderdetaljerna som kan missfärgas. Innerpåsen kan tvättas i maskinen i 40 grader.
Stekhäll
Väska
Skillnad från föregångaren
Nedan kan du se bilder på denna och liknande produkter fotograferat och delat i sociala medier av andra friluftsentusiaster!
Nu kan du äntligen på ett smidigt sätt ta med stekhällen på längre äventyr. Jälda Carry Kit innehåller en lätt stekhäll, en bärväska som kan bäras som ryggsäck samt ett sittunderlag.
Stekhällen av svenskt kolstål är tillverkad i Sverige och kan användas över öppen eld eller med gasolbrännare. De tre avtagbara benen kan förvaras i en separat ficka i väskan under transport. För denna här minsta modellen på 30 cm i diameter går det bra att använda gasolbrännaren från ett stormkök. Storleken passar perfekt för solovandraren eller paret, men fungerar också för det lite större sällskapet om maten lagas i omgångar.
Den smidiga, specialdesignade väskan kan bäras både som ryggsäck och som axelväska men kan även fästas till exempelvis en större vandringsryggsäck eller kanot. I den utvändiga fickan kan till exempel kniv och tändmaterial förvaras. Ett sittunderlag av återvunnen merinoullblandning från svenska Woolpowers textilproduktion medföljer.
Innan du börjar använda din stekhäll ska den brännas in. Då skapas en yta som ger bra stekegenskaper och hällen blir enklare att underhålla. Gör såhär:
1. Rengör med varmt vatten och diskmedel. Skölj därefter noga rent med vatten och torka helt torr (en fuktig oinbränd stekhäll får lätt rostfläckar)
2. Gnid in hällen med matolja (exempelvis rapsoilja) med hjälp av tygtrasa.
3. Hetta upp hällen några minuter över, exempelvis över öppen eld, på grillen eller gasolbrännare för stekhällar. Hällen kommer mörkna från mitten och utåt samtidigt som det kommer ryka när fettet bränns in. När fettet bränts in kan man om man vill applicera ett nytt tunt lager fett, och då kommer hällen mörkna ytterligare. När fettet bränts in kan du applicera ett nytt lager fett och då kommer hällen mörkna. Upprepa tills du känner dig nöjd. Om du inte får hela stekhällen att mörkna är det okej - ju mer hällen används desto mer kommer den svartna.
4. Ta av hällen från värmekällan och låt den svalna. Torka av med ren fuktig trasa och låt stekhällen torka. Avsluta med att applicera ett tunt lager fett över hela hällen. Förvara i torr miljö. Om rostfläckar skulle uppstå går de att ta bort med exempelvis stålull eller borste. Rengör och fetta in på nytt.
Rengör noggrant med borste efter användning, lämpligt direkt efter. Häll gärna vatten på hällen och låt koka upp. Använd ej diskmedel då det löser upp stekytan. Torka hällen därefter med trasa eller papper. Smörj in med matolja vid behov för att bibehålla de goda stekegenskaperna. Tvätta ej väskan i maskinen, rengör med trasa och ljummet vatten. Återimpregnera gärna väskan med fluorkarbonfritt impregneringsmedel. Täck då läderdetaljerna som kan missfärgas. Innerpåsen kan tvättas i maskinen i 40 grader.
Stekhäll
Väska
Skillnad från föregångaren
Klicka på bilden för att se inlägget