Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    • EGGSKYDD, OUTDOOR YXA 1

    Gränsfors EGGSKYDD, OUTDOOR YXA

    Artikelnr.: EX0007830
    inkl. moms
    169,00 kr
    Finns i lager
    Färg
    NoColor
    <
    >
    Storlek
    Lägg till i favoritlistan
    Finns varan i din Naturkompanietbutik? För att vara helt säker på att varan finns i butik, rekommenderar vi dig att ringa butiken eller skriva ett mejl till oss.

    Eggskydd till Gränsfors Outdoor yxa i vegetabiliskt garvat skinn.

    Anledningen till att läder garvas är för att huden inte ska brytas ner av bakterier. Garvningen bevarar och förbättrar lädrets naturliga egenskaper och kan ske antingen genom behandling med naturliga vegetabilier som bark av olika trädslag, blommor och rötter, så kallad vegetabilgarvning eller med behandling med krom, så kallat kromgarvning. Vegetabilgarvat läder har en mångtusenårig historia. I gamla flodkulturer kom djurhudar i kontakt med bark, blad eller fruktsorter och förändrades på så vis att huden eller skinnet inte längre ruttnade bort vid kontakt med vatten och värme. Vegetabilgarvningen sker idag på i stort sätt samma sätt men med effektivare metoder. Vegetabilgarvat läder är fritt från tungmetaller och är biologiskt nedbrytbart. Vid garvningsprocessen går huden genom flera olika behandlingar som saltning, tjockleksjustering (hinnor och köttrester tas bort), tvättning, återfuktning, pH-neutralisering etc. Sedan behandlas huden i en stor ”tvättmaskin” med naturliga garvningssyror från växtriket. Hudarna behåller på detta sätt sin naturlighet, blir formstabil samt får en ålderspatina. Gränsfors Bruk köper sitt läder från Tärnsjö Garveri som är ett av de få garverier i Sverige som fortfarande vegetabilgarvar läder. Gränsfors Bruk har aktivt valt att inte använda kromgarvat läder då vi inte anser att det är tillräckligt bra för miljön. Kromgarvning arbetades fram under slutet av 1800-talet för att behandla hudar på ett billigare sätt än vegetabilgarvningen. Kromgarvat läder har vanligtvis kvar rester av krom, vilket kan ha allergiframkallande egenskaper och är dessutom inte biologiskt nedbrytbart.
    Tekniska detaljer
    Storlek
    OneSize
    Ställ en fråga
    Undrar du någonting om denna specifika produkt som du inte funnit svar på ännu? Då är du välkommen att fråga oss. Våra experter har lång erfarenhet och hjälper dig gärna.

    Vi kommer att besvara din fråga så snart vi har möjlighet.
    Med vänlig hälsning,Naturkompaniets kundtjänst
    Du kanske också gillar 
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress