Att laga sin mat över öppen eld förgyller vilken utflykt som helst. Ta med färdiga smörgåsar i ryggsäcken, tänd en brasa när det är dags för lunch och lägg smörgåsarna i järnet.
Beskrivning
Tekniska detaljer
Att laga sin mat över öppen eld förgyller vilken utflykt som helst. Ta med färdiga smörgåsar i ryggsäcken, tänd en brasa när det är dags för lunch och lägg smörgåsarna i järnet.
Järnet klämmer ihop kanterna på smörgåsarna så att det goda pålägget inte rinner ut. Vänta, ät och njut! Järnet är tillverkat av aluminium som har en smältpunkt på 620 grader. Detta innebär att du inte ska ha järnet i elden längre än nödvändigt då kärnan i elden kan vara varmare än smältpunkten. Placera järnet på en lämplig plats i eldstaden och ta bort det från elden så fort du grillat klart!
Tvätta av järnet med vatten innan användning. För att minska risken för att maten bränns fast är det bra att bränna in järnet genom att fetta in det och sedan värma upp några gånger (inget måste men kan göra gott). Använd sedan rikligt med fett de första gångerna du använder det.
Gör rent järnet genom att skölja med varmt vatten, alternativt bara torka av med papper. Undvik alla typer av medel. Använd gärna arbetshandskar för att skydda händerna mot värme och smuts. Se därefter till att järnet är torrt innan du lägger ned det i skyddspåsen.
Nedan kan du se bilder på denna och liknande produkter fotograferat och delat i sociala medier av andra friluftsentusiaster!
Att laga sin mat över öppen eld förgyller vilken utflykt som helst. Ta med färdiga smörgåsar i ryggsäcken, tänd en brasa när det är dags för lunch och lägg smörgåsarna i järnet.
Järnet klämmer ihop kanterna på smörgåsarna så att det goda pålägget inte rinner ut. Vänta, ät och njut! Järnet är tillverkat av aluminium som har en smältpunkt på 620 grader. Detta innebär att du inte ska ha järnet i elden längre än nödvändigt då kärnan i elden kan vara varmare än smältpunkten. Placera järnet på en lämplig plats i eldstaden och ta bort det från elden så fort du grillat klart!
Tvätta av järnet med vatten innan användning. För att minska risken för att maten bränns fast är det bra att bränna in järnet genom att fetta in det och sedan värma upp några gånger (inget måste men kan göra gott). Använd sedan rikligt med fett de första gångerna du använder det.
Gör rent järnet genom att skölja med varmt vatten, alternativt bara torka av med papper. Undvik alla typer av medel. Använd gärna arbetshandskar för att skydda händerna mot värme och smuts. Se därefter till att järnet är torrt innan du lägger ned det i skyddspåsen.
Klicka på bilden för att se inlägget