/magasin-365/Events/service/hjalp-kontakt/

Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Filter
    Finns i Östersundbutiken (6309.6 km)

    Till julklappsspelet

    Ett både roligt och spännande sätt att dela ut julklappar på är att spela julklappsspelet! Det ni behöver för att spela: två stycken tärningar och ett tidtagarur t.ex. en mobil eller äggklocka. Samt julklappar. Alla deltagare ta med sig varsin julklapp till spelet. Bestäm gärna en prisklass innan!

    Nedan har vi samlat produkter under 200 kr för inspiration.

    Så här spelar ni spelet:
    Alla kastar tärning i tur och ordning för att avgöra vem som ska börja, personen som fått flest antal prickar på tärningen börjar och därefter är det personen till vänster som kastar nästa gång (medurs ordning).
    Slår man en 1:a eller 6:a får man välja ett paket från högen på bordet, får man ingen 1:a eller 6:a går turen vidare direkt (varianter på detta finns – se nedan).

    När alla julklapparna på bordet är slut sätter man på en äggklocka (eller någon annan tidtagare) på en förutbestämd tid, vanligtvis en tid mellan 5 och 15 minuter, lite beroende på hur många man är. Äggklockan ska vara dold så att ingen kan se hur lång tid det är kvar av spelet.
    Därefter fortsätter spelet igen, men istället för att ta en julklapp från mitten av bordet tar man från de andra medspelarna. En regel man ofta kör med är att man inte får ta från någon som bara har en julklapp.
    När äggklockan ringer är spelet slut och alla får behålla de julklapparna man har framför sig.

    Läs mer

    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress