/magasin-365/Events/service/hjalp-kontakt/

Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter


    MÖT TREE-KÅNKEN


    I SAMARBETE MED 70-TALET OCH LITE TRÄFLIS 

    Tree-Kånken är en hyllning till den allra första Kånken, inte bara designmässigt med handtagsremmarna sydda på längden fram och den osynliga framfickan. Men även för att den också vill hjälpa till att lösa ett problem. Precis som den första Kånken tacklade det växande problemet med ryggsmärtor bland skolbarn, undersöker Tree-Kånken alternativ till fossilbaserade material.

    KÖP DIN TREE-KÅNKEN HÄR


    FRÅN TALL TILL TYG 


    Huvudmaterialet och innerfodret i Tree-Kånken är tillverkat i Pine Weave, ett slitstarkt och tåligt tyg framtaget ur svenskt träbaserat råmaterial. Ytbeläggningen består av en specialtillverkad kombination av vattenbaserad polyuretan och vax som förbättrar både hållbarheten och vattenbeständighet. Och den ger också varje Tree-Kånken en unik sliten patina som utvecklas över tiden.

     

    SVENSKT TRÄFLIS

    Trä är ett förnybart råmaterial som växer genom att naturligt fånga in energin från solens strålar och via näring från marken. Det står högt upp på listan över framtida alternativ till olja, som är en icke förnybar fossilbaserad råvara.

    MASSAN

    Träråvaran kokas till en massa och torkas till cellulosablad. Arken löses sedan kemiskt i ett slutet system för att skapa flytande cellulosa - en klibbig, trögflytande blandning.

    GARNET

    Cellulosablandningen trycks sedan genom särskilda snurror och skapar lyocellfibrer. Lyocellfibrerna tvättas, torkas och spinns till garn som sedan vävs till tyg.

    PINE WEAVE

    Många av dagens lyocelltyger saknar slitstyrka och funktionalitet på grund av fiberns struktur. Men när Fjällräven skapade Pine Weave förbättrade och modifierade de alla steg i processen - från fiber till garn till väv till tyg och ytbehandling - och skapade ett tyg som lever upp till den höga standard som du kan förvänta dig av alla Fjällräven-produkter.

    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress