Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    10% på ett köp för medlemmar* - Logga in/bli medlem »

    HANWAG ROTPUNKT

    Hanwag var under tidigt 80-tal en av pionjärerna inom klätterskor för sportklättring och genom Rotpunkt återupplivas här den snygga retrodesignen. Skon Rotpunkt är en hyllning till friheten och de fritt tänkande klättrare och skärmflygare som i början av 80-talet formade en hel epok. Den sköna och snygga vandringsskon Rotpunkt finns i begränsad upplaga här på hemsidan och i våra butiker på Kungsgatan 26 i Stockholm och Stora Nygatan i Malmö.

    Hanwag Rotpunkt Herr

    Se alla färger »

    Hanwag Rotpunkt Dam

    Se alla färger »
    Hanwag Rotpunkt 

    Rotpunkt - Limited edition

    Vandrings- och fritidssko i retrodesign

    Rotpunkt är en skön och funktionell vandrings- och fritidssko i retrodesign. Både loggan och designen är trogen den ursprungliga skon från 80-talet. Rotpunkt tillverkas i en begränsad upplaga om 999 stycken par skor där alla är numrerade. Skorna levereras i en retroinspirerad skokartong där bland annat två par extra skosnören ingår.

    Sepp Gschwendtner

    – passionerad klättare och skärmflygare

    Många av 80-talets första äventyrliga klättrare hade Hanwags skor på fötterna när de upptäckte nya rutter och utforskade ny terräng. Sepp Gschwendtner, klättrare och skärmflygare, var en av dessa pionjärer. Den bayerske klättraren var en av de första redpoint-klättrarna och en av de tidiga skärmflygarna. Samtidigt deltog han i utvecklingen av Hanwags klätterskor. Sepp är en av personerna bakom Rotpunkt som betyder just ”redpoint” på tyska.

    “Redpointing betyder att man klättrar från marken till toppen utan att använda någon hjälputrustning och utan att vila på repet."

    - Sepp Gschwendtner

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress