/magasin-365/Events/service/hjalp-kontakt/

Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter    KÅNKEN ART AV LINN FRITZ


    OCEAN SURFACE 

    BIT FÖR BIT. HÅLL HAVEN FRIA FRÅN PLAST.

    Ungefär 71% av jordens yta består av hav. Våra hav producerar över hälften av allt syre på planeten, de är hem för över en miljon olika djurarter och ännu fler växter. Dessutom fyller haven en mycket viktig funktion genom att de reglerar klimatet. Så man kan lugnt säga att alla levande organismer på jorden är beroende av hur haven mår.

    Tyvärr finns det studier som visar att det kan komma att finnas mer plast i haven år 2050 än det finns fisk, om vi alla inte ändrar våra vanor och hur vi hanterar vårt avfall.

    Med Kånken Art ‘21 vill Fjällräven passa på att öka medvetenheten kring de här problemen, och hoppas också inspirera till en förändring. Och eftersom 80% av plasten i havet kommer från land, är det bäst att vi alla börjar gräva där vi står. Tillsammans kan vi förbättra läget för haven, en bit plast i taget.

    BÄR ETT KONSTVERK PÅ RYGGEN

    Svenska konstnären Linn Fritz vill med sitt Kånken Art-projekt öka medvetenheten kring ett av de största hoten mot våra hav och vår jord. Plast. Linns Kånken Art blev ett abstrakt mönster som symboliserar plastbitar.

    Varje ryggsäck stöder Arctic Fox Initiative - ett sätt för oss att tillsammans förverkliga projekt som hjälper till att skydda naturen och inspirera fler människor att spendera tid i den.


    OCEAN DEEP 


    TILLSAMMANS MOT PLASTEN.

    Kånken Art är en del av Arctic Fox Initiative, och en procent av varje Kånken Art ’21-köp går direkt till deras fond. År 2021 samarbetar Arctic Fox Initiative både med organisationer som jobbar för att minska mängden plastavfall och sådana som fokuserar på att städa upp det som redan finns där ute i våra hav.


    #IRESPECTNATURE

    Tillsammans med The Arctic Fox Initiative gör Fjällräven gemensam sak med The 2 Minute Foundation och The Leave No Trace Center for Outdoor Ethics för att hålla plasten borta från våra hav, bit för bit. Deras idé är att om var och en av oss tar två minuter att plocka upp skräp, så gör vi tillsammans skillnad och kan samtidigt inspirera andra att göra samma sak.

    För att delta, ta ett foto av dig med en fylld skräppåse eller när du plockar skräp. Tagga fotot #IRespectNature så har du chansen att synas på fjallraven.com/kanken-art.

    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress