Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Hanwag

    Kvalitet, passform och funktion är Hanwags ledord och väljer du ett par Hanwag till din vandring får du en känga som gör vandringen både lättare och roligare. Hanwags gedigna erfarenhet har mynnat ut i ett brett sortiment av väl genomtänkta vandringskängor och vandringsskor för både klassisk vandring med tung packning och snabbare lättviktsvandring. Varje detalj är väl uttänkt för att fylla en funktion och alla material noga övervägda.

    Dagsturskängor för dam 

    Kängor med lång livslängd

    Ett par kängor från Hanwag håller i många år, men de håller ännu längre om du tar hand om dem. Läder är ett levande material som behöver tvättas och vaxas med jämna mellanrum. En tumregel kan vara att vårda skor & kängor efter varje säsong så att du vet att du har ett par riktigt bra vandringskängor till nästa friluftsäventyr.

    • Sula om dina favoritkängor

     Även om Hanwag väljer de absolut bästa sulorna till sina kängor så är det ändå där som kängorna oftast slits mest. Alla Hanwags vandringskängor går att sula om, vilket är ett bra sätt att förlänga livslängden på dem. Kom till någon av våra butiker så hjälper vi dig vidare.

    • Smarta tillbehör

     Det är ingen hemlighet att det bästa för både miljön och plånboken är att använda samma kängor längre och vid fler tillfällen. Hos oss hittar du skosnören om de slitits ut, impregnering & vårdmedel för att förlänga livslängden på kängorna och varma sulor & inläggssulor om du vill kunna använda dina sommarkängor även på höstvandringen.

    Dagsturskängor för herr 

    Kängor för alla sorters fötter

    Många upplever att det är svårt att välja vandringskängor och anledningarna till det är många. Alla fötter är olika, men Hanwag har bestämt sig för att alla ska kunna hitta just sin perfekta vandringskänga. Oavsett om du har breda fötter, smala fötter, raka fötter, hallux valgus eller någon annan slags fot så kommer du att hitta en skön känga som ger bra stöd. Här kan du se några av alla de läster som Hanwag använder sig av.

    Mer om företaget Hanwag

    Hanwag grundades i Vierkirchen nära München i Tyskland och här ligger fortfarande huvudkontoret. Närheten till Alperna gör det lätt att testa nya modeller och bergen ger ständigt inspiration till nya idéer. 

    • Europeisk tillverkning

     Hanwags vandringskängor tillverkas i Europa, vilket ger många fördelar. Det är lätt att ha bra kontroll på produktionen, produktionsförhållanden och kvalitet när produktionen ligger nära huvudkontoret – och man slipper långa transporter. Även de alla flesta materialen har europeiskt ursprung.

    • Egen produktion

     Att Hanwag tillverkar sina skor och kängor uteslutande i egna produktionsanläggningar där bara Hanwags produkter tillverkas gör att de kan hålla koll på allt. En produktionstekniker finns alltid på plats för att säkerställa produkternas kvalitet och schyssta arbetsförhållanden.

    • Hållbarhet

     Den som köper en känga eller sko från Hanwag kan vara säker på att den håller länge, vilket är bra för miljön. Men även i själva tillverkningen gör Hanwag aktiva hållbara val. Material och råvaror väljs utifrån både kvalitet och hållbarhet samt alltid så nära produktionen som möjligt för att slippa långa transporter. Hanwag använder även ekologiskt läder i vissa modeller.
    Klassiska vardagskängor i läder

    År 2021 firade Hanwag 100 år med att börja tillverka en jubeliumskänga som en del i deras sortiment av vardagskängor. Även om passform, funktion och kvalitet alltid kommer först har de på vardagskängorna lagt in en extra växel när det gäller utseende. Resultatet är ett sortiment av snygga, klassiska kängor i läder som passar både till jobbet och skogspromenaden. Kängorna håller dina fötter varma och torra oavsett väder och om du tar hand om dem håller de i många, många år.

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress