/magasin-365/Events/service/hjalp-kontakt/

Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    DAGSVANDRING PÅ DITT SÄTT

    En vandring behöver inte vara lång och sträcka sig över flera dagar för att kunna kallas äventyr. En dagsvandring kan vara nog så spännande och går att variera utifrån dagsform och deltagare. Upptäck nya stigar i naturen i din närhet eller ta dig en liten bit bort för att vidga vyerna. Gör matlagningen till en aktivitet på turen, laga mat över öppen eld ena gången och gaskök den andra. Träna på att orientera med karta och kompass i skogar du känner igen för att känna dig säkrare när du väljer att gå utanför stigen. Med kläder efter väder och genomtänkt utrustning blir du redo för äventyret.

    VANDRA I LUGN OCH RO

    Vi är många som går ut i skogen för att känna lugnet. Ta dagsturen i din takt och låt det ta tid, lyssna på alla ljud, ta pauser på fina platser och varva ner medan fötterna tar dig framåt längs stigen. Klä dig lager på lager för att kunna anpassa temperaturen under dagen och se till att du har med dig tillräckligt med vätska och energi för att hålla humöret på topp.

    Utrustning för dagsvandring 
    För honom 
    För henne 
    För barnen 

    EXPERTEN

    Vad är grejen med kortare vandringar?
    – Det är lätt att vara spontan. Vi bestämmer ibland på kvällen att vi ska göra en tur dagen efter. Det krävs inte samma förberedelser, planering och utrustning som för till exempel en fjällvandring. Det är också ett avbrott i vardagen. Jag blir lugn, avstressad och det känns som att jag skulle kunna gå hur långt som helst – det är en befrielse att få komma ut, berättar Stina Olsson, vice butikschef på Naturkompaniet i Gävle.

    Hur är intresset för vandringar i närområdet eller över helgen?
    – Det har verkligen ökat. Vi märker att allt fler kommer in i butiken och frågar efter kläder, ryggsäckar och skor som passar kortare turer. Det finns till exempel lågskor som är perfekta för kortare vandringar då du inte ska bära så mycket packning.

    Är det något särskilt man ska tänka på?
    – Se till att ta med dig vatten och energipåfyll­ning så att du orkar hålla ångan uppe, även om du inte ska vara ute så länge. Ta med ombyte ifall vädret slår om.

    VANDRA MED PULS

    Att vandra gör dig både piggare och starkare och för dig som vill öka tempot en aning finns ännu fler hälsofördelar att hämta. Ta ut steget men lyssna på kroppen och kom ihåg att pausa även fast tempot är högt. Välj kläder med bra ventilation, anpassa lagren efter rådande väder och kom ihåg en värmande tröja eller isoleringsjacka för att inte bli kall under pausen. Det underlättar med utrustning som är lätt att komprimera för att kunna rymma packningen i en mindre ryggsäck, vilket är skönt att ha vid snabbare vandring.

    Utrustning för högre tempo 
    För honom 
    För henne 


    Naturkompaniet på Instagram - låt dig inspireras!

    Tagga med @naturkompaniet så kan din bild komma med här.    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress