/magasin-365/Events/service/hjalp-kontakt/

Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    SKO DIG RÄTT

    En vandringskänga som passar just din fot är A och O för en lyckad vandring. Här har vi samlat våra bästa tips och guider kring allt som har med kängor, strumpor och fötter att göra.

    VÄLJ RÄTT VANDRINGSKÄNGOR

    Vilken känga passar just mina fötter, hur ska jag tänka? 

    Det är ingen tillfällighet att vårt urval av kängor är så stort. Har du smala eller breda fötter? Högt eller lågt fotvalv? Eller några kända problem? Det är viktiga faktorer som påverkar ditt val av modell, säger Henrik Eliasson, butikschef på Naturkompaniet i Linköping, som gärna hjälper dig välja rätt vandringskängor.

    Vilka modeller passar vilka vandringar?

    Tyngre packning och mer krävande terräng kräver mer av din sko. Välj därför en högre och styvare känga för ökad stabilitet, den hjälpa också till i steget med ”rulleffekt”. Men det finns inga regler huggna i sten när det kommer till val av kängor. En del vandrare vill ha en lätt sko även på fjället för att röra sig snabbt med lätt packning. Andra vill ha en stabil känga även i låglandsskog för stabilitet på rötter och stenar. Det viktigaste är ändå att det är en sko som ger komfort, den ska finnas där och ge bra skydd, men man ska inte behöva tänka på hur den känns.

    LÄS FLER TIPS HÄR »

    VÅRDA DINA SKOR & KÄNGOR

    När du köper ett par skor eller kängor hos oss så har du investerat i en kvalitetsprodukt. För att de ska motsvara dina krav och tåla tuff användning så ska du vårda och ta hand om dem. I klippet här ovan kan du se hur du tar hand om dina vandringskängor. Genom att rengöra dem från smuts och sten, torka på rätt sätt samt vårda med vax eller impregneringsspray med jämna mellanrum förlänger du skornas livslängd och kan se fram emot att de hänger med dig på många vandringar framöver.

    LÄR DIG MER OM SKOVÅRD »


    ÖKA KOMFORTEN

    När du hittat en känga för dig finns det ytterligare några saker att göra och tänka på för att bibehålla god komfort i kängan och motverka skav och ömmande fötter under vandringen - att välja rätt strumpor och snöra kängorna ordentligt. Det är inte alla som förstår hur viktigt det är med bra strumpor på fötterna. Faktum är att strumporna minst är lika viktiga som kängorna för att du skall ska få ett behagligt klimat i skon och slippa skavsår.

    LÄS MER OM STRUMPOR »

    Har du hittat rätt känga och strumpa men upplever att du hade behövt en sista justering för den optimala passformen? Då kan våra snörningstips vara en hjälp på vägen. Här hittar du steg-för-steg guider för en stadig kängsnörning för en normal fot samt en snörning för dig med breda eller känsliga fötter som vill ha extra utrymme i framfoten. 

    LÄS MER OM SNÖRNING »

    TA HAND OM FÖTTERNA

    Ge dina fötter rätt förutsättningar att klara vandringen. Här har vi samlat några bra tips för ett fotriktigt friluftsliv som du kan börja med redan nu för att vara redo för sommarens härliga dagar längs vandringsleden. I korthet handlar det om att:

    • Klippa naglarna, fila bort förhårdnader och vid behov tejpa fötterna i förebyggande syfte.
    • Träna upp styrkan i fötterna med enkla övningar.
    • Gå in kängorna i god tid innan du ger dig iväg på en längre vandring.
    • Gå barfota så ofta du kan - frisk luft som fläktar mellan tårna är en av livets små höjdpunkter.


    LÄS HELA ARTIKELN »    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress