/magasin-365/Events/service/hjalp-kontakt/

Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    LÅNGFÄRDSSKRIDSKOR

    Att stilla glida fram på skridskorna under en klarblå himmel en gnistrande vinterdag slår det mesta. Genom noggranna förberedelser får du ut ännu mer av din skridskoupplevelse, och tryggheten ökar om något oväntat skulle hända. Se till att ha med dig isdubbar och räddningslina om olyckan skulle vara framme. Här hittar du kläder och utrustning som passar bra för långfärdsskridskoåkning.

    Funderar du på att utforska nya isar? Klicka här för att komma till våra skridskokartor.

    PAKETPRIS: Skridsko + pjäxa 10% rabatt

    Ispik
    Fungerar som ett känselspröt för att känna av isens tjocklek och karaktär. Piken ska kunna flyta och ha en tyngd längst ner. Helst en pik per åkare. Hugg med jämna mellanrum. En grundregel är att tre hugg utan vatten i hålet vittnar om åkbar is. Två hugg, så ska man hålla extra koll och bara ett hugg utan vatten, då vänder du genast.


    Boktips!    Säkerhet
    En skridskoryggsäck fungerar både som packpåse och flytväst. I den har du alltid med dig ombyte i en ihopknuten plastpåse eller vattentät påse med luften kvar – det ger extra flytkraft. Ryggsäcken ska ha midjerem och grenrem så att den hålls på plats i alla lägen. Packa gärna ned en liten sittdyna som du kan sitta eller stå på vid behov.

    Isdubbar
    Alla som har testat att under ordnade former ta sig upp ur en isvak utan isdubbar vet hur svårt det kan vara, särskilt om isen är blöt. Dubbarna ska sitta högt upp, utanpå kläderna och ska enkelt gå att greppa även med handskar. Prova gärna att hantera isdubbarna före turen. En visselpipa bör ingå (utan kula, som kan frysa fast).

    Räddningslina
    Helst en per person, minst en per två. Bär räddningslinan lätt åtkomlig och prova om du kan nå den även om du skulle hamna i vattnet. Den lösa änden fästs i ryggsäckens midjerem. I axelhöjd fäster du även en karbinhake, för att fästa din egen lina eller den lina som någon kastar. Öva gärna att lösgöra och kasta linan inför varje ny säsong.


    double-arrows-up
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress