Katarina Larsson - Skidfantast

Katarina Larsson - Skidfantast

"Offpist kräver annan teknik"

Katarina Larsson är säljare i Naturkompaniets butik på Stora Nygatan 35 i Malmö. På fritiden älskar hon skidåkning.

Du är en riktig skidfantast, vad är grejen med just utförsåkning?

– Naturupplevelsen, glädjen och lekfullheten. Det är socialt och jag gillar fysiska aktiviteter. Att åka offpist i skogen är roligast, då får jag hitta min egen väg ner och kan studsa på kuddar av snö. Det ger en adrenalinkick och lyckokänsla på samma gång.

Vad har du för planer inför vintern?

– Jag bor och arbetar i de schweiziska Alperna mellan november och april för att kunna åka skidor på fritiden. Jag älskar att vara uppe i en alpby. Man lever på ett annat sätt med naturen så nära, det är bara att gå ut på berget. Jag har varit många vintersäsonger i Kanada och Österrike också.

Har du någon särskild teknik?

– Att åka mycket! För mig funkar det inte att tänka att jag ska åka på ett visst sätt, det viktiga är att ha kul och hitta rätt känsla. Men offpist kräver en annan teknik än pistade backar. Det kan ta lite tid att komma in i det, du har andra skidor och åkningen blir mjukare än med carvingskidor, det är en mer surfande känsla.

Vad har du i matsäcken för att kunna hålla fokus hela dagen?

– Vatten är det viktigaste. Något varmt att dricka, som choklad eller te, är gott och ger värme. Nötter, frukt och varm soppa är också trevligt. Nötter ger energi och frukt är mest gott. En macka kan också vara bra att ha med sig. Med i packningen finns alltid säkerhetsutrustning med lavinsändare, spade och sond. /JA

Kommentarer