/magasin-365/Events/service/hjalp-kontakt/

Förslag på märken

    Förslag på kategorier

      Förslag på sökning

        Produkter

        • STEKPANNA 24 CM 1
        • STEKPANNA 24 CM 2
        • STEKPANNA 24 CM 3
        • STEKPANNA 24 CM 4
        • STEKPANNA 24 CM 5
        • STEKPANNA 24 CM 6
        • STEKPANNA 24 CM 7
        • STEKPANNA 24 CM 8
        • STEKPANNA 24 CM 9
        • STEKPANNA 24 CM 10
        • STEKPANNA 24 CM 11
        • STEKPANNA 24 CM 12
        • STEKPANNA 24 CM 13
        • STEKPANNA 24 CM 14
        • STEKPANNA 24 CM 15
        • STEKPANNA 24 CM 16
        • STEKPANNA 24 CM 17
        • STEKPANNA 24 CM 18
        • STEKPANNA 24 CM 19
        • STEKPANNA 24 CM 20

        Kockums Jernverk STEKPANNA 24 CM

        Artikelnr.: 2094751

        Gedigen stekpanna tillverkad i Sverige. Kan användas över alla värmekällor och är inbränd med vegetabiliska oljor och är redo att användas direkt. Hål i handtaget för upphängning.

        Lagernivå: Mer än 50 st i lager online
          Visad lagerstatus är baserad på senaste lageruppdateringen, varan kan ha sålts sedan dess. Vill du handla i butik, ring gärna butiken i förväg för att vara helt säker på att produkten finns kvar.
        Lägg till i favoritlistan
        Finns varan i din Naturkompanietbutik? För att vara helt säker på att varan finns i butik, rekommenderar vi dig att ringa butiken eller skriva ett mejl till oss.
        Tillgänglig endast online

        Beskrivning

        Tekniska detaljer

        Stekpanna av svenskt kolstål

        Gedigen stekpanna tillverkad i Sverige. Kan användas över alla värmekällor och är inbränd med vegetabiliska oljor och är redo att användas direkt. Hål i handtaget för upphängning.

        I korthet

        • Tillverkas i Anderstorp av 3 mm kolstål från SSAB
        • 20 % lättare än en vanlig gjutjärnspanna
        • Fungerar på alla typer av värmekällor (även över öppen eld och i ugn)
        • Kan läggas direkt på glöden
        • Unvik att ha handtaget i elden
        • Svartlackerat handtag med Kockums-logga och hål för upphängning
        • Instekt med vegetabiliska oljor ger god "släpp-effekt"
        • Tål höga temperaturer och sprider värmen jämnt
        • Mått: längd 47 cm x bredd 24 cm x höjd 5,3 cm

        Skötselråd

        • Inbränd när du köper den, skölj bara av och torka torr med papper, sen kan den användas direkt
        • Värm stekpannan långsamt med en klick smör eller rapsolja. Börja på låg temperatur och sedan öka, då sprider sig värmen effektivt över hela ytan. När pannan är uppvärmd kan tillagning ske på en lägre temperatur. Efter avslutad matlagning ska pannan svalna innan rengöring. Om man spolar hett vatten i en het panna finns risk att den slår sig
        • Rengör enbart med vatten och torka ordentligt torr. Smörj gärna med någon droppe rapsolja. Efter hand som pannan används byggs ett naturlig non-stick-beläggning upp. Det är därför viktigt att inte diska för ihärdigt. Använd aldrig diskmedel eller diska i maskin.
        • Lämna aldrig en stekpanna av kolstål i blöt, efter någon minut riskerar den att börja rosta 
        • Handtaget blir varmt, både på spis och i ugn, använd alltid grytlappar
        • Den svarta inbrända ytan kan eventuellt skifta i en rödbrun ton, detta är helt normalt då kolstålet oxiderar under användning
        • Om du råkar bränna fast något, rengör med exempelvis stålull eller svamp och bränn därefter in ytan på nytt
        • Om man kokar sura vätskor, exempelvis vinsåser, kan pannan behöva brännas in på nytt

        Att bränna in

        • Fukta insidan av pannan med ett tunt lager rapsolja, ställ på plattan och värm upp långsamt. Övervaka noggrant. Det kommer att ryka så god ventilation rekommenderas. Upprepa inoljning och bränning tills du har en svart yta i pannan. En viss flammighet kan uppstå men är svår att undvika. Om det blir en blå ton kan du behöva sänka temperaturen. 

         

        Storlek
        OneSize
        Vikt
        1 830 g
        Material
        Kolstål
        Volym
        1,7 l

        Beskrivning

        Stekpanna av svenskt kolstål

        Gedigen stekpanna tillverkad i Sverige. Kan användas över alla värmekällor och är inbränd med vegetabiliska oljor och är redo att användas direkt. Hål i handtaget för upphängning.

        I korthet

        • Tillverkas i Anderstorp av 3 mm kolstål från SSAB
        • 20 % lättare än en vanlig gjutjärnspanna
        • Fungerar på alla typer av värmekällor (även över öppen eld och i ugn)
        • Kan läggas direkt på glöden
        • Unvik att ha handtaget i elden
        • Svartlackerat handtag med Kockums-logga och hål för upphängning
        • Instekt med vegetabiliska oljor ger god "släpp-effekt"
        • Tål höga temperaturer och sprider värmen jämnt
        • Mått: längd 47 cm x bredd 24 cm x höjd 5,3 cm

        Skötselråd

        • Inbränd när du köper den, skölj bara av och torka torr med papper, sen kan den användas direkt
        • Värm stekpannan långsamt med en klick smör eller rapsolja. Börja på låg temperatur och sedan öka, då sprider sig värmen effektivt över hela ytan. När pannan är uppvärmd kan tillagning ske på en lägre temperatur. Efter avslutad matlagning ska pannan svalna innan rengöring. Om man spolar hett vatten i en het panna finns risk att den slår sig
        • Rengör enbart med vatten och torka ordentligt torr. Smörj gärna med någon droppe rapsolja. Efter hand som pannan används byggs ett naturlig non-stick-beläggning upp. Det är därför viktigt att inte diska för ihärdigt. Använd aldrig diskmedel eller diska i maskin.
        • Lämna aldrig en stekpanna av kolstål i blöt, efter någon minut riskerar den att börja rosta 
        • Handtaget blir varmt, både på spis och i ugn, använd alltid grytlappar
        • Den svarta inbrända ytan kan eventuellt skifta i en rödbrun ton, detta är helt normalt då kolstålet oxiderar under användning
        • Om du råkar bränna fast något, rengör med exempelvis stålull eller svamp och bränn därefter in ytan på nytt
        • Om man kokar sura vätskor, exempelvis vinsåser, kan pannan behöva brännas in på nytt

        Att bränna in

        • Fukta insidan av pannan med ett tunt lager rapsolja, ställ på plattan och värm upp långsamt. Övervaka noggrant. Det kommer att ryka så god ventilation rekommenderas. Upprepa inoljning och bränning tills du har en svart yta i pannan. En viss flammighet kan uppstå men är svår att undvika. Om det blir en blå ton kan du behöva sänka temperaturen. 

         

         

        Klicka på bilden för att se inlägget

        Tekniska detaljer
        Storlek
        OneSize
        Vikt
        1 830 g
        Material
        Kolstål
        Volym
        1,7 l
        Artikelnr.
        2094751
        Ställ en fråga
        Undrar du någonting om denna specifika produkt som du inte funnit svar på ännu? Då är du välkommen att fråga oss. Våra experter har lång erfarenhet och hjälper dig gärna.

        Vi kommer att besvara din fråga så snart vi har möjlighet.
        Med vänlig hälsning,Naturkompaniets kundtjänst
        Du kanske också gillar 
        0
        0 Recensioner
        Skriv din recension

          I recensionen skriver du vad du tyckte om produkten när du använt den.
          Frågor om produkten inför ett köp skickar du via knappen "Ställ en fråga" ovan.

          Det är bara ditt förnamn och första bokstaven i ditt efternamn som kommer visas i recensionen när den publiceras.

               

        Registrera dig för nyhetsbrevet

        Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
        Registrera dig för nyhetsbrevet

        Ange en giltig e-postadress