Gedigen stekpanna tillverkad i Sverige. Kan användas på alla värmekällor och har hål i handtaget för upphängning. Stekpannan är inbränd och redo att användas direkt.
Finns varan i din Naturkompanietbutik?
För att vara helt säker på att varan finns i butik, rekommenderar vi dig att ringa butiken eller skriva ett mejl till oss.
Gedigen stekpanna tillverkad i Sverige. Kan användas på alla värmekällor och har hål i handtaget för upphängning. Stekpannan är inbränd och redo att användas direkt.
I korthet
Tillverkad av 3 mm kolstål från SSAB
Svartlackerat handtag med Kockum-logga och hål för upphängning
20 % lättare än en gjutjärnspanna
Instekt med vegetabiliska oljor ger god "släpp-effekt"
Fungerar på alla värmekällor (även över öppen eld och i ugn)
Kan läggas direkt på glöden
Undvik att ha handtaget i elden
Tål höga temperaturer och sprider värme jämnt och effektivt
Mått: längd 51 cm x bredd 28 cm x höjd 5,3 cm
Skötselråd
Pannan är inbränd när du köper den, skölj bara av och torka torr med papper, sen kan den användas direkt
Värm stekpannan långsamt med en klick smör eller rapsolja. Börja på låga temperatur och sedan öka, då sprider sig värmen effektivt över hela ytan. När pannan är uppvärmd kan tillagning ske på en lägre temperatur. Efter avslutad matlagning ska pannan svalna innan rengöring. Om man spolar hett vatten i en het panna finns risk att den slår sig
Rengör enbart med vatten och torka ordentligt torr. Smörj gärna med någon droppe rapsolja. Efter hand som pannan används byggs en naturlig non-stick-beläggning upp. Det är därför viktigt att inte diska för ihärdigt. Använd aldrig diskmedel eller diska i diskmaskin.
Lämna aldrig en stekpanna av kolstål i blöt, efter någon minut riskerar den att börja rosta
Handtaget blir varmt, både på spis och i ugn, använd alltid grytlappar
Den svarta inbrända ytan kan eventuellt skifta i en rödbrun ton, detta är helt normalt då kolstålet oxiderar under användning
Om du råkar bränna fast något, rengör med exempelvis stålull eller svamp och bränn därefter in ytan på nytt
Om man kokar sura vätskor som till exempel vinsåser, kan pannan behöva brännas in på nytt
Att bränna in
Fukta insidan av pannan med ett tunt lager rapsolja, ställ på plattan och värm upp långsamt. Övervaka noggrant. Det kommer att ryka så god ventilation rekommenderas. Upprepa inoljning och bränning tills du har en svart yta i pannan. En viss flammighet kan uppstå men är svår att undvika. Om det blir en blå ton kan du behöva sänka temperaturen.
Storlek
OneSize
Vikt
2 300 g
Volym
2,3 l
Nedan kan du se bilder på denna och liknande produkter fotograferat och delat i sociala medier av andra friluftsentusiaster!
Beskrivning
Stekpanna av svenskt kolstål
Gedigen stekpanna tillverkad i Sverige. Kan användas på alla värmekällor och har hål i handtaget för upphängning. Stekpannan är inbränd och redo att användas direkt.
I korthet
Tillverkad av 3 mm kolstål från SSAB
Svartlackerat handtag med Kockum-logga och hål för upphängning
20 % lättare än en gjutjärnspanna
Instekt med vegetabiliska oljor ger god "släpp-effekt"
Fungerar på alla värmekällor (även över öppen eld och i ugn)
Kan läggas direkt på glöden
Undvik att ha handtaget i elden
Tål höga temperaturer och sprider värme jämnt och effektivt
Mått: längd 51 cm x bredd 28 cm x höjd 5,3 cm
Skötselråd
Pannan är inbränd när du köper den, skölj bara av och torka torr med papper, sen kan den användas direkt
Värm stekpannan långsamt med en klick smör eller rapsolja. Börja på låga temperatur och sedan öka, då sprider sig värmen effektivt över hela ytan. När pannan är uppvärmd kan tillagning ske på en lägre temperatur. Efter avslutad matlagning ska pannan svalna innan rengöring. Om man spolar hett vatten i en het panna finns risk att den slår sig
Rengör enbart med vatten och torka ordentligt torr. Smörj gärna med någon droppe rapsolja. Efter hand som pannan används byggs en naturlig non-stick-beläggning upp. Det är därför viktigt att inte diska för ihärdigt. Använd aldrig diskmedel eller diska i diskmaskin.
Lämna aldrig en stekpanna av kolstål i blöt, efter någon minut riskerar den att börja rosta
Handtaget blir varmt, både på spis och i ugn, använd alltid grytlappar
Den svarta inbrända ytan kan eventuellt skifta i en rödbrun ton, detta är helt normalt då kolstålet oxiderar under användning
Om du råkar bränna fast något, rengör med exempelvis stålull eller svamp och bränn därefter in ytan på nytt
Om man kokar sura vätskor som till exempel vinsåser, kan pannan behöva brännas in på nytt
Att bränna in
Fukta insidan av pannan med ett tunt lager rapsolja, ställ på plattan och värm upp långsamt. Övervaka noggrant. Det kommer att ryka så god ventilation rekommenderas. Upprepa inoljning och bränning tills du har en svart yta i pannan. En viss flammighet kan uppstå men är svår att undvika. Om det blir en blå ton kan du behöva sänka temperaturen.