Att torka sin egen mat är enkelt och ger goda måltider som håller länge. Här är tipsen för att komma i gång!
För många är matstunden vandringens höjdpunkt. Torkad mat är bäst om man vill ha med energirik mat med låg packvikt. Färska råvaror kan vara för tunga att bära i längden, torkad mat håller dessutom bättre och går också snabbt att tillaga när hungern slår till. Det går att köpa bra färdig frystorkad mat i vår både digitala och fysiska butik, men det är både enkelt och gott att torka sin egen mat.
Massor av färskvaror går att torka. Torka hellre för länge om du är osäker.
Torkar man sina råvaror på rätt sätt och förvarar dem mörkt, svalt och torrt kan de hålla i en glasburk eller plastpåse i flera år. Torkat kött, fisk och andra feta livsmedel måste förvaras i kyl eller frys för att inte härskna. Lägg den torkade maten i färdiga portionspåsar och ta gärna med extra fett ut på vandringen. Egentorkad mat har ofta mindre fett än den du är van att äta hemma.
Våra toppmärken