Smeten till denna underbara kaka gör man hemma och har med i en spritspåse eller liknande. Det gör allt så mycket enklare när man är ute i skogen.
Ingredienser:
50g smör
50g strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
Skal från 1 apelsin
Spritspåse
Fyllning:
300g rabarber
30g smör
Brunt farinsocker
Förbered hemma:
- Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
- Vispa strösocker och ägg luftigt med en elvisp i en bunke.
- Blanda ner vetemjöl, bakpulver, kanel, kardemumma och salt.
- Riv apelsinskalet fint och rör i det.
- Häll i det smälta smöret och rör om ordentligt.
- Häll smeten i en spritspåse och ta med den.
På plats utomhus:
- Skär upp rabarber i skivor.
- Smörj en teflonpanna med smör och strössla över farinsocker.
- Låt rabarber täcka hela bottnen på stekpannan. Häll på kaksmeten och täck över med aluminiumfolie.
- Stek långsamt över eld på låg värme i ca 30-40 min.