Förslag på märken

    Förslag på kategorier

      Förslag på sökning

        Produkter

        Nybakad rabarberkaka med skakad grädde

        Smeten till denna underbara kaka gör man hemma och har med i en spritspåse eller liknande. Det gör allt så mycket enklare när man är ute i skogen.

        Ingredienser:
        50g smör

        50g strösocker
        2 ägg
        2 dl vetemjöl
        1 tsk bakpulver
        ½ tsk salt
        1 tsk malen kanel
        1 tsk malen kardemumma
        Skal från 1 apelsin
        Spritspåse

        Fyllning:
        300g rabarber
        30g smör
        Brunt farinsocker 

        Förbered hemma:

        • Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
        • Vispa strösocker och ägg luftigt med en elvisp i en bunke.
        • Blanda ner vetemjöl, bakpulver, kanel, kardemumma och salt.
        • Riv apelsinskalet fint och rör i det.
        • Häll i det smälta smöret och rör om ordentligt.
        • Häll smeten i en spritspåse och ta med den.

        På plats utomhus:

        • Skär upp rabarber i skivor.
        • Smörj en teflonpanna med smör och strössla över farinsocker.
        • Låt rabarber täcka hela bottnen på stekpannan. Häll på kaksmeten och täck över med aluminiumfolie.
        • Stek långsamt över eld på låg värme i ca 30-40 min.
        double-arrows-up
        Tack för din registrering!

        Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
        Tack för din registrering!

        Ange en giltig e-postadress