Förslag på märken

    Förslag på kategorier

      Förslag på sökning

        Produkter

        Risotto med saffran & stjärnanis

        Matkreatör: Dante Zia | Fotograf: Peter Westrup

        2 msk smör
        2 msk finhackad schalottenlök 1 liter vatten
        1/2 dl torrt vitt vin
        1/2 paket saffran
        2 st stjärnanis
        2 dl carnaroliris
        1,5 tärningar kycklingbuljong 1/2 dl vispgrädde
        1 dl finriven parmesan
        Ev citronsaft
        Färsk gräslök

        • Koka upp vatten och ställ åt sidan. Det ska användas vid tillagningen av risotton och ska hela tiden sjuda.
        • Smält smör i en högkantad stekpanna. Fräs löken i 2–3 minuter och häll därefter.
        i riset och fräs ytterligare
        2 minuter. Tillsätt saffran, stjärnanis och vin. När vinet kokat bort lägger du i buljongtärningarna och cirka 2 dl av det kokande vattnet.
        • Rör hela tiden om i riset och tillsätt vatten när det börjar bli torrt i pannan. Fortsätt i cirka 15 minuter, tills riset är al dente.
        • När riset är al dente, ta stekpannan åt sidan och tillsätt vispgrädden och parmesanosten samtidigt som du rör om hela tiden. Här kan du reglera konsistensen och smaken. Är den för lös sätter du den på värmen igen tills lite vatten avdunstar och risotton blir lite fastare. Är risotton för fast tillsätter du i stället vatten. Jag gillar min risotto krämig och ganska lös. Riskornen ska vara fint separerade.
        • Servera med färskhackad gräslök, mer parmesanost och eventuellt lite citronsaft. Ät genast. Smaklig spis!

        double-arrows-up
        Tack för din registrering!

        Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
        Tack för din registrering!

        Ange en giltig e-postadress