Förslag på märken

    Förslag på kategorier

      Förslag på sökning

        Produkter

        Julig trerätters på stekhäll

        4-6 portioner

        Hällbakat bröd med rödbetor och gravlax

        Ingredienser:

        • 1 färdig pizzadeg (400 g)
        • 150 g gravad lax
        • 4 rödbetor, förkokta
        • 1 äpple
        • Lite citronsaft till äppelstavarna
        • Smör
        • Sötstark senap
        • Majonnäs (gärna på tub så den går att ringla över)
        • Dill
        • Salt & peppar

        Gör så här:

        • Förbered hemma: Skiva rödbetorna tunt. Kärna ur och skär äpplet i tunna stavar, pressa lite citron över så de inte mörknar. Lägg i burkar.
        • Dela pizzadegen på längden och dra ut till två långsmala bröd. Grädda båda sidor i torr panna till fin färg.
        • Bred på smör och låt smälta in i brödet. Lägg på rödbetor och lax, ringla över senap och majonnäs och garnera med äpple och dill. Krydda med salt och peppar.
        • Skär i munsbitar och servera.

        Krämig pasta med julköttbullar och grönkål

        Köttbullssmet:

        • 500 g blandfärs
        • 4 ansjovisfiléer
        • 2 msk grov senap
        • 2 tsk salt
        • 2 tsk kryddpeppar
        • 1 tsk svartpeppar + 1 tsk vitpeppar

        Övriga ingredienser:

        • 600 g färsk pasta, t ex linguini
        • 1 stor gul lök
        • 200 g grönkål
        • 3 dl vitt vin
        • 6 dl vispgrädde
        • 2 msk kalvfond
        • 3 dl vatten
        • 100 g smör till stekning
        • 100 g cheddarost
        • 1,5 dl valnötter
        • 1 citron, zesten och ev. lite av saften
        • Några kvistar persilja
        • Nymalen svartpeppar

        Gör så här:

        • Förbered hemma: Blanda färsen med hackad ansjovis, senap och kryddor. Ansa och hacka grönkålen. Finhacka löken. Riv cheddarost och hacka valnötter. Lägg i burkar.
        • Hetta upp hällen till medelvärme och rosta valnötterna i torr panna. Lägg åt sidan. Stek löken i smör tills gyllene, lägg åt sidan. Stek grönkålen i smör tills den börjar få färg. Raka upp mot kanterna. Klicka i mer smör och bryn sedan färsen på ganska hög värme så den får lite stekyta. Lägg tillbaka löken.
        • Tillsätt vin, koka upp och låt puttra några minuter. Häll sedan i grädde, fond och vatten. Minska värmen och rör ner pastan tillsammans med grönkålen och färsen. Sjud försiktigt under omrörning tills den mesta vätskan kokat in.
        • Garnera med ost, valnötter och persilja. Riv över citronzest, dra några varv med pepparkvarnen och servera. Pressa över extra citron om du tycker det är gott.

        Flamberad apelsin

        Ingredienser:

        • 2 apelsiner
        • 2 dl crème fraiche
        • 1 pkt saffran
        • 100 g smör
        • 1 dl råsocker
        • 1 dl konjak
        • 1 tsk flingsalt
        • 1 nypa kanel
        • Ca 30 g mörk choklad
        • Ca 30 g pistagenötter

        Gör så här:

        • Förbered hemma: Skala apelsinerna med vass kniv så att det vita följer med. Skär i 1 cm tjocka skivor. Blanda crème fraiche med saffran. Hacka choklad och nötter. Lägg i burkar.
        • Hetta upp hällen, tillsätt smör och socker och koka ihop till simmig konsistens. Sjud apelsinskivorna i blandningen, vänd dem ett par gånger. Slå på konjak och antänd (akta hår och ansikte!).
        • Ta hällen från elden när flamberingen har slocknat och strö över flingsalt och kanel, nötter och choklad. Servera med saffran-crème fraichen.
        double-arrows-up
        Tack för din registrering!

        Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
        Tack för din registrering!

        Ange en giltig e-postadress