Förslag på märken

    Förslag på kategorier

      Förslag på sökning

        Produkter

        Vintercidercocktail

        Matkreatör: Bella Porcile | Fotograf: Forrest & Indiana D´Andreae

        Varmt julvin
        4–6 personer
        1 flaska alkoholfritt rött vin
        1 apelsin
        1 dl tranbär eller lingon
        nejlikor
        stjärnanis
        kanel
        ingefära skuren i skivor
        farinsocker

        • Dela ingefäran i bitar. Skär en halv apelsin i skivor. Den andra halvans juice pressar du ner i grytan. Häll i vinet och resten av kryddor och bär
        i grytan. Häng över elden eller sätt på plattan. Låt det värmas upp men inte koka. Låt det värmas i 15 min minst.
        Servera sedan i kåsa eller emaljmugg och pynta med apelsin och kanelstång.

        Vintercidercocktail
        4–6 personer
        8 svenska äpplen
        8 kanelstänger
        1 medelstor ingefära
        1 dl svensk honung
        färsk rosmarin
        nejlika
        is
        2 termosar

        Pynt: Nejlika, ingefära, rosmarin, kanelstång, kotte

        • Skär äpplen och ingefära i bitar ock koka dem i en kastrull. Lägg ner två kanelstänger. När äpplena och ingefäran mjuknat, ta ur kanelstänger, sila av och pressa ur all vätska från äpple och ingefäramoset i en bunke. Rör ned honungen. Låt svalna och häll upp i den ena termosen. Fyll den andra termosen med is. På plats i skogen – fyll glasen med is och häll på äppeldrickan. Garnera med ingefära, rosmarin och kanel. Pynta med en kotte som du rullat i glöden, då ryker den fint i glaset.

        Rostade kastanjer
        • Snitta ett kors i varje kastanj och lägg på glöd i ca 20 min. Rör om då och då.

        double-arrows-up
        Tack för din registrering!

        Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
        Tack för din registrering!

        Ange en giltig e-postadress