Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Vandra lätt

    Det är en fantastisk känsla att vandra med en lätt ryggsäck och du kommer snabbt märka att du både upplever mer av din omgivning och orkar gå längre sträckor. Allt fler upptäcker tjusningen med lättviktsvandring och med smart utrustning och en bra planerad packning går det att vandra lätt men ändå hålla dig varm, torr och mätt oavsett väder. Hos oss finns mycket att välja på för den som vill jaga gram utan att tumma för mycket på komforten.

    Ju lättare packning på ryggen, desto snabbare och längre dagspass på turen. Här är fyra tips som kapar kilon inför vandringen.

    Detaljerad packlista

    Du kommer att behöva prioritera för att din packning ska komma ner i vikt. Börja med en detaljerad packlista där du kan se exakt vad varje sak väger. Det gör att du enklare kan välja bort onödig utrustning. Genom att kapa gram här och där kan du i slutänden slippa bära flera extra kilon. Det avlastar både axlar, rygg och knän under hela turen. Med lättare packning kan du också njuta lite mer längs vägen.

    ”Tre för tre-konceptet"

    Det grundläggande och mest effektiva sättet att få ner packningens vikt inför vandringen är att se över de tre stora sakerna. Genom att välja tält, ryggsäck och sovsaker i lättviktsmaterial kan du kapa många kilon. De som vill vandra riktigt lätt kan följa konceptet ”Tre för tre”. Då ska den sammanlagda vikten av tält, tom ryggsäck, sovsäck och liggunderlag inte överstiga tre kilo.

    Packa smart

    Tänk över varje pryl noggrant. Vill du bära lätt ska du prioritera bort saker som yxa och såg, inneskor och extra böcker. Fiskeutrustningen och det där extra objektivet till kameran kanske också behöver stanna hemma. Minska gärna på antalet ombyten också. Välj underställ i ull närmast kroppen, materialet luktar mindre och är enkelt att tvätta upp längs vägen. Ta med en biologiskt nedbrytbar tvål som är lätt och håller lukten borta.

    Tänk multifunktion

    Ett annat bra knep för att få ner packningens vikt är att tänka multifunktion. Många prylar du har med i packningen kan användas på mer än ett sätt. Kastrullen fungerar alldeles utmärkt som tallrik, skeden kan du använda som stekspade och dunjackan som kudde. När det kommer till maten är frystorkad mat lättast. Välj mat med så högt energivärde som möjligt och lämna extra mat hemma.

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress