Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    • EKOLOGISKT KOKKAFFE 1

    Lemmel EKOLOGISKT KOKKAFFE

    Artikelnr.: 2003677
    inkl. moms
    129,00 kr
    Finns i lager
    Färg
    NoColor
    <
    >
    Storlek
    Lägg till i favoritlistan
    Finns varan i din Naturkompaniet butik? För att vara helt säker på att varan finns i butik, rekommenderar vi dig att ringa butiken eller skriva ett mejl till oss.
    Video
    Video
    Video
    Video

    Sprakande brasa och kaffepanna. Solnedgång över tjärnar och myrar. Vakande fisk på fjällsjön och nyfikna lämlar. Lämmeltåget handlar nu inte längre om massvandring på jakt efter mat. Nu är det doften av nykokt kaffe som lockar. Och du gör nog bäst i att snida till små träkåsor och servera.

    • Mörkrostat kokkaffe
    • 100 % ekologiskt odlade arabicabönor
    • KRAV-märkt
    • Salt medföljer när vatten från smält snö eller glaciär används 

    Lemmelkaffe är ett ekologiskt kaffe med toner av hasselnöt både i doft och smak, bra fyllighet och balanserad syrlighet med citrustoner. Det kaffe som rostas under perioden mars till augusti kommer från Honduras och det som rostas under september till februari kommer från Peru. 

    Gemensamt för de kaffeproducerade länderna är att alla bönor är så kallade långsamväxande bönor. De växer mer än 1000 meter över havet och för att hålla ohyra och liknande borta så går man runt och sprider ut vitlök och chili bland buskarna (ja, du läste rätt!). Allting är alltså 100 % naturligt från början till slut.

    Lemmelkaffe handplockas från buskarna innan det transporteras på åsnor ner för bergen till uppsamlingsplatser där kaffet skalas, tvättas med rent bergsvatten och torkas innan det sedan förs vidare till hamnen - fortfarande på åsnor. Principen är alltså den samma oavsett om kaffet är odlat i Honduras eller Peru. Kaffet odlas på familjejordbruk som ingår i kooperativ. Det är föreningar med många småjordbrukare som hjälper varandra med allt från kunskap och arbetskraft till att låna utrustning och åsnor av varandra. Då kaffet anlänt till Sverige rostas det med yttersta fingertoppskänsla i kanske världens bästa trumrostar för att få den rätta karaktären.

    Tekniska detaljer
    Storlek
    450G
    Vikt
    450.00 g
    Ställ en fråga
    Undrar du någonting om denna specifika produkt som du inte funnit svar på ännu? Då är du välkommen att fråga oss. Våra experter har lång erfarenhet och hjälper dig gärna.

    Vi kommer att besvara din fråga så snart vi har möjlighet.
    Med vänlig hälsning,Naturkompaniets kundtjänst

    Passande tillbehör

    Du kanske också gillar 
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress