Mamma och son på äventyr

Mamma och son på äventyr

Hur många känner inte till utbildningen Adventure Academy? Hand upp!

Ja, som jag misstänkte, det är nästa bara jag som hade missat detta! Men du, längst bak som räcker upp handen, jag ska berätta för dig vad det är. Adventure Academy är utbildningen där man får lära sig allt från att klättra högt, simma långt och cykla snabbt till att ta actionfoton, göra en projektplan och söka sponsorer för att kunna leva drömmen som äventyrare.

Jag är 35 år och hamnar lätt i vardagstristess om ekorrhjulet snurrar något varv för mycket. Det är vid de tillfällena som jag hittar på något för att skapa lite spänning. Det är också anledningen till att jag nu går utbildningen Adventure Academy, som jag råkade snubbla över när jag läste Naturkompaniets tidning 365. Det har satt massor med bollar i rullning, både i mitt huvud och praktiskt med olika projekt, däribland det drömäventyr som jag ska göra i sommar tillsammans med min son Leo som snart fyller 10 år.

Vi ska vandra och cykla längs Södra Kungsleden för att försöka hitta vart äventyret finns sett ur ett barns ögon.  Jag tror att vi vuxna sätter massor av gränser för barn, för att skydda oss själva från att göra saker som vi känner är lite för långt utanför vår egen box. Jag vill därför testa med min egen son för att se om det faktiskt är så. Vårt äventyr heter därför ”Vart finns äventyret?” och vi ska även försöka ta reda på hur man tar sig dit genom förberedelser och kunskapsinhämtning allt i syfte att inspirera fler vuxna och barn att komma ut i naturen och hitta en meningsfull fritid.

Läs gärna mer på min blogg där jag just nu dokumenterar våra förberedelser och längre fram även kommer skriva om äventyret och våra erfarenheter. 

Mvh Terése Hulterström (gästbloggare). 

 

Kommentarer