Min Stora Dag

Förverkliga drömmen om naturen för sjuka barn!

Organisationen Min Stora Dag mottog förra året ett bidrag av Naturkompaniet som möjliggjorde ett fantastiskt äventyrsläger i Abisko för sjuka ungdomar, där de bland annat åkte hundspann, besökte ishotellet, pimplade och lagade mat över öppen eld.

I år vill Min Stora Dag kunna ge ännu fler ungdomar möjlighet att delta genom att arrangera två äventyrsläger. Därutöver önskar vi möjlighet att ge ungdomarna samma förutsättningar; ge dem de kläder och den utrustning som behövs, så ingen ska känna sig utanför. Ett läger är så mycket mer än ett äventyr och en naturupplevelse. Det ger barn och unga med en sjukdomsvardag tillfälle att samla kraft och träffa andra i samma situation och känna sig vanliga. Det skapar möjlighet att nästan glömma sjukdomen för en stund.

Därför ansöker Min Stora Dag till Naturkompaniets naturbonus 2016, för att förverkliga ännu fler drömmar på riktigt! 

Responsen efter våra läger är överväldigande! Så här skriver till exempel systern till en 15-årig tjej: ”Innan min syster fick sin diagnos, MS, skulle hon plugga vidare efter gymnasiet och hade stora framtidsplaner men efter diagnosen ville hon ingenting längre, hon tappade livsgnistan. Efter lägret har min syster fått tillbaka gnistan och har nu planer för framtiden igen och vill plugga vidare och vill bland annat börja klättra, så som de testade. Hon såg att hon klarar mycket.”

Min Stora Dag är den enda rikstäckande organisationen som förverkligar drömmar för barn och unga med svåra sjukdomar och diagnoser. Vi har verkat i 15 år med att förgylla och sätta guldkant på barns extra tuffa vardagar, som de flesta av oss aldrig ser. Förra året deltog 3000 barn i en aktivitet genom Min Stora Dag, i allt från individuella Stora dagar till gruppaktiviteter, läger eller andra överraskningar.

Kommentarer