Paellapannan som fungerar både för gaskök och öppen eld. Den har två praktiska handtag och en kant som gör att maten hålls på plats. Kan också användas som vackert serveringsfat.
Beskrivning
Tekniska detaljer
Paellapannan som fungerar både för gaskök och öppen eld. Den har två praktiska handtag och en kant som gör att maten hålls på plats. Kan också användas som vackert serveringsfat.
Palleapannan är tillverkad i kallvalsat stål. Eftersom den inte är rostfri och inte har en non-stick-beläggning är det viktigt att följa ibruktagnings- och underhållsanvisningarna noggrant. Korrekt behandling förbättrar pannans stekegenskaper och skyddar den mot rost.
Avlägsna det tillfälliga rostskyddet genom att koka upp vatten i pannan och sedan tvätta den med vatten och milt diskmedel. Låt inte pannan torka utomhus utan torka den direkt så att den inte rostar. Hetta sedan upp pannan omedelbart och smörj insidan lätt med olja eller stekfett för att för att skydda pannan mot rost och förbättra pannans egenskaper.
Smörjningen bör alltid göras om den är skadad eller borttvättad. Den brunspräckliga brända fettytan som bildats på pannans yta skyddar pannan mot rost och förbättrar stekegenskaperna – det är normalt att en panna blir brokig på insidan efter ibruktagning.
I fortsättningen räcker det med att tvätta pannan med hett vatten. Om matrester har fastnat i pannan kan de blötas upp och/eller skuras bort med stålull. Förvara pannan i papper i en plastpåse på ett torrt och skyddat ställe. Upprepa fettbehandlingen om lagret skadats eller tvättats bort.
I korthet
Nedan kan du se bilder på denna och liknande produkter fotograferat och delat i sociala medier av andra friluftsentusiaster!
Paellapannan som fungerar både för gaskök och öppen eld. Den har två praktiska handtag och en kant som gör att maten hålls på plats. Kan också användas som vackert serveringsfat.
Palleapannan är tillverkad i kallvalsat stål. Eftersom den inte är rostfri och inte har en non-stick-beläggning är det viktigt att följa ibruktagnings- och underhållsanvisningarna noggrant. Korrekt behandling förbättrar pannans stekegenskaper och skyddar den mot rost.
Avlägsna det tillfälliga rostskyddet genom att koka upp vatten i pannan och sedan tvätta den med vatten och milt diskmedel. Låt inte pannan torka utomhus utan torka den direkt så att den inte rostar. Hetta sedan upp pannan omedelbart och smörj insidan lätt med olja eller stekfett för att för att skydda pannan mot rost och förbättra pannans egenskaper.
Smörjningen bör alltid göras om den är skadad eller borttvättad. Den brunspräckliga brända fettytan som bildats på pannans yta skyddar pannan mot rost och förbättrar stekegenskaperna – det är normalt att en panna blir brokig på insidan efter ibruktagning.
I fortsättningen räcker det med att tvätta pannan med hett vatten. Om matrester har fastnat i pannan kan de blötas upp och/eller skuras bort med stålull. Förvara pannan i papper i en plastpåse på ett torrt och skyddat ställe. Upprepa fettbehandlingen om lagret skadats eller tvättats bort.
I korthet
Klicka på bilden för att se inlägget