Förslag på märken

    Förslag på kategorier

      Förslag på sökning

        Produkter

        • W' S DOWN SWEATER VEST 1
        • W' S DOWN SWEATER VEST 2
        • W' S DOWN SWEATER VEST 3
        • W' S DOWN SWEATER VEST 4
        • W' S DOWN SWEATER VEST 5
        • W' S DOWN SWEATER VEST 6
        • W' S DOWN SWEATER VEST 7
        • W' S DOWN SWEATER VEST 8
        • W' S DOWN SWEATER VEST 9
        • W' S DOWN SWEATER VEST 10
        • W' S DOWN SWEATER VEST 11
        • W' S DOWN SWEATER VEST 12
        • W' S DOWN SWEATER VEST 13
        • W' S DOWN SWEATER VEST 14
        1 / 14
        #getText: ads.product.badge.reading.sample.headline#
        a greener choice

        Patagonia
        W' S DOWN SWEATER VEST Dam - Dunväst

        Art.nr: 2106563

        Lätt och packbar förstärkningsväst fylld med loftigt 800 fillpower dun. Ytter- och innertyg av nylon från uppsamlade fiskenät och fluorkarbonfri impregnering. 

        Välj färg:
        lagom blue

          Välj Storlek
        Online 2 st i lager
        Köp online, hämta i butik Beställ till butik

        Beskrivning

        Tekniska detaljer

        Storleksguide

        Lätt dunväst från Patagonia

        Lätt och packbar förstärkningsväst fylld med loftigt 800 fillpower dun. Ytter- och innertyg av nylon från uppsamlade fiskenät och fluorkarbonfri impregnering. 

        Dunvästen blir mycket liten i packningen och kan packas ihop i innerfickan. Där finns också en karbinhake som kan hängas på exempelvis ryggsäcken för snabb tillgång till extra värme. 800 fillpower dun innebär mycket värme till låg vikt. Tyget är behandlat med smuts- och vattenavvisande, fluorkarbonfri impregnering. Om olyckan är framme och du får en reva i västen kan den snabbt repareras på plats med medföljande lagningslapp.

        I korthet

        • Dunväst med låg vikt och liten packvolym
        • 800 fillpower gåsdun
        • Inner- och ytterväv av återvunnen nylon från uppsamlade fiskenät från haven
        • Fluorkarbonfri, smuts- och vattenavvisande DWR
        • Frontdragkedja med "zip-garage"" vid hakan
        • Två handvärmarfickor med dragkedjor
        • Invändig bröstficka som även fungerar som packpåse (har en karbin på insidan)
        • Elastisk runt ärmhålen för att behålla värme
        • Fållen nedtill justeras med dragsko via handfickan och släpps via stopper framtill
        • En lagningslapp för snabba lagningar medföljer
        Video

        Ett Grönare val

        För att få märkas med "Ett grönare val" behöver en produkt uppfylla vissa kriterier. Ett grönare val innebär inte att en produkt är till 100 procent miljöanpassad, men den garanterar att tillverkaren har gjort aktiva val för att göra produkten mer miljövänlig. Denna produkt uppfyller följande kriterier för "Ett grönare val":
        • Transparens och spårbarhet

          Outdoorprodukter har ofta en komplex leverantörskedja som inkluderar materialtillverkning, fabriker där kläder sys, transport, med mera. För att kunna utvärdera dessa produkters miljömässiga och sociala påverkan krävs en hög nivå av transparens och spårbarhet. Det betyder i praktiken att varumärken och tillverkare måste synliggöra en produkts hela leverantörs- och produktionskedja när det är möjligt för att få poäng. Vi ger även poäng där delar av leverantörskedjan är synlig.

          Exempel på varumärken som implementerat denna praxis är Arc'teryx, Hanwag och Vaude som synliggör tillverkningsplatser på produktnivå. Även Exped gör detta för flertalet produkter.

        • Förbättrat ekologiskt fotavtryck

          Ideén bakom konceptet ekologiskt fotavtryck är att mänskliga aktiviteter och tillverkning av exempelvis produkter har en påverkan på land, vatten och luft. Inom detta kriterium ger vi poäng till produkter med ett lägre ekologiskt fotavtryck än andra liknande produkter.

          Det lägre ekologiska fotavtrycket kan vara ett resultat av en förbättrad tillverkningsprocess genom exempelvis minskad vattenanvändning, CO2-utsläpp, eller energianvändning. Ett exempel är spin-dying där färgpigment tillsätts direkt till återvunnen polyester. Detta minskar vatten- och kemikalieanvändningen i tillverkningsprocessen avsevärt.

          Poäng ges även om minst hälften av produktens huvudmaterial har tillverkats på ett hållbart sätt, i linje med kriterium 1 och 2. Användning av återvunna syntetiska material minskar till exempel beroendet av fossila råmaterial.

        • Cirkularitet

          Inom detta kriterium ger vi poäng till produkter som är designade för reparation, återvinning eller återanvändning. På det sättet hålls produkten och materialet i cirkulation längre och livslängden på produkten ökar. Detta i sin tur minskar tillverkningen av nya material.

          Reparation
          Här handlar det om att under design- och utvecklingsfasen av produkten se till att den är lätt att reparera antingen av kunden själv eller av annan part, exempelvis varumärket själv.

          Återvinning
          Här ligger fokuset på att minska användandet av nya material. Produkter som består av endast ett material, eller kan brytas ned till sina individuella komponenter, är lättare att återvinna. Ett exempel på detta är Cradle-to-Cradle principen som ämnar att skapa hållbara avfallsfria produktionskedjor.

          Återanvändning
          Här premierar vi affärsmodeller från varumärken som innefattar egen insamling av utslitna produkter för återvinning eller återanvändning.

        • Återvunna material

          Inom detta kriterium ger vi poäng till produkter där minst ett av huvudmateralen består av minst 30% certifierade återvunna material. Användandet av återvunna material minskar konsumtionen av energi- och naturresurser, samt minskar utsläppen som annars skulle uppkomma av utvinnandet av nya råmaterial och produktionen av nya produkter.

          Exempel på accepterade material är återvunnen polyester och polyamid testade enligt standarder som Global Recycled Standard (GRS). Andra material som accepteras enligt kriteriumet är återvunnen bomull, dun, ull och stål. I vår bedömning vägleds vi av Preferred Fiber and Material Matrix av Textile Exchange.

        • Välgörande ändamål eller kompensation

          Många friluftsföretag vill ge tillbaka till naturen och samhället omkring dem. Vi ger poäng till produkter som vi bedömer stödjer välgörande ändamål och/eller kompenserar för negativ miljöpåverkan (till exempel koldioxidutsläpp). Dessutom förväntas att det finns en aktiv strategi om utsläppsminskning kopplat till produkterna.

          Lowe Alpine, Ortovox, Rab och Vaude är alla exempel på varumärken som tillverkar mer klimatsmarta produkter. De samarbetar med externa partners för att beräkna sina utsläpp, skapa klimatstrategier för sänkta utsläpp och kompensera för återstående utsläpp genom attt stödja certifierade projekt.

          Ett exempel på varumärken som stödjer välgörande ändamål är Fjällräven som genom Arctic Fox Initiative ger 1% av försäljningen från utvalda produkter till olika icke-vinstdrivande organisationer som arbetar med klimatskydd.

        • Användning av föredragna naturmaterial

          Inom detta kriterium ger vi poäng till produkter med certifierade växt- eller djurmaterial som har en lägre negativ påverkan på natur, människor, och djur jämfört med andra material. Minst 30% av ett huvudmaterial måste komma från en hållbar och ansvarsfull källa.

          Material som accepteras inkluderar exempelvis certifierad hållbar bomull (t.ex. GOTS), linne, läder, dun (t.ex. RDS) eller ull (t.ex. RWS). Även material som viskos tillverkat av hållbart producerade råmaterial, som Lyocell/Tencel med FSC certifierade cellulosafibrer, tas i beaktande.

          I vår bedömning vägleds vi av Preferred Fiber and Material Matrixa av Textile Exchange.

        • Mer hållbar hantering av kemikalier

          Inom detta kriterium ligger fokuset på kemikaliehanteringen i produktens tillverkningsprocess. Poäng ges till arbetssätt som överträffar legala krav. Utöver det ska kemikalier (klassade som chemicals of very high concern av EU:s kemikaliemyndighet ECHA) som annars är vanligt förekommande i tillverkningen av en viss produktkategori, undvikas.

          En mer hållbar kemikaliehantering kan exempelvis innefatta ett åtagande av principerna inom ZDHC (zero discharge of hazardous chemicals).

          Även Bluesign-certifierade produkter tas i beaktande då materialet eller produkten i sig är tillverkad under en kemikaliehantering som anses strikt.

          Ett annat exempel är läder från certifierade garverier, exempelvis The Leather Working Group. Målet med denna organisation är att utvärdera lädertillverkare utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Här inkluderas exempelvis Terracare-certifierat läder från det tyska garveriet Heinen.

        • Socialt ansvar

          Här ger vi poäng till produkter som tillverkats under förbättrade sociala förhållanden. Vi baserar bedömningen på sociala granskningar och belönar produkter med särskilt goda resultat. Ett sådant resultat kännetecknas av bra arbetsförhållanden som till exempel förbättrad sjukvård, säker arbetsmiljö, barnomsorg, måltider och boende för anställda.

          Granskningarna görs vanligtvis av ett oberoende granskningsföretag som följer internationella standarder som FLA (Fair Labour Association), FairTrade, eller FWF (Fair Wear Foundation).

          Precis som vi använder Corruption Perception Index (CPI) av Transparency International för att identifiera högriskländer, använder vi även verktyget för att identifiera länder som presterar särskilt bra och har en hög ranking. Med en god bedömning av politiska- och ekonomiska risker, men framförallt jämförbart lägre människorättsrisker och korruption, kan vi anta att arbetares rättigheter och säkerhet respekteras.

        • "No-Go" criterias

          • Per- och polyflourerade alkylsubstanser (PFAS)
          • Biocider
          • Produktion i så kallade ”riskländer”
          • Bisfenol A (BPA)
          • Flamskyddsmedel
          • Polyvinylklorid (PVC)
          • Aluminium med direkt livsmedelskontakt
          • Solskydd eller annan kosmetik innehållande oxybenzone
          • Engångsartiklar
          • Tritium i självlysande färger
        Storlek
        S
        Vikt
        201 g
        Material
        NetPlus 100 % Återvunnen Nylon Ripstop från uppsamlade fiskenät
        Innermaterial
        NetPlus 100 % Återvunnen Nylon Ripstop från uppsamlade fiskenät
        Fyllning
        90 % Gåsdun, 10 % fjädrar
        Fill power
        800
        Ett grönare val
        ja
        Ett Grönare Val - uppfyllda kriterier
        Transparens och spårbarhet, Förbättrat ekologiskt fotavtryck, Cirkularitet, Återvunna material, Välgörande ändamål eller kompensation, Användning av föredragna naturmaterial, Mer hållbar hantering av kemikalier, Socialt ansvar
        Hållbarhetsmärkningar
        Ansvarsfull dunstandard, Fairtrade
        Hållbarhet
        Fluorkarbonfri impregnering, Återvunnen
        W' S DOWN SWEATER VEST

        Beskrivning

        Lätt dunväst från Patagonia

        Lätt och packbar förstärkningsväst fylld med loftigt 800 fillpower dun. Ytter- och innertyg av nylon från uppsamlade fiskenät och fluorkarbonfri impregnering. 

        Dunvästen blir mycket liten i packningen och kan packas ihop i innerfickan. Där finns också en karbinhake som kan hängas på exempelvis ryggsäcken för snabb tillgång till extra värme. 800 fillpower dun innebär mycket värme till låg vikt. Tyget är behandlat med smuts- och vattenavvisande, fluorkarbonfri impregnering. Om olyckan är framme och du får en reva i västen kan den snabbt repareras på plats med medföljande lagningslapp.

        I korthet

        • Dunväst med låg vikt och liten packvolym
        • 800 fillpower gåsdun
        • Inner- och ytterväv av återvunnen nylon från uppsamlade fiskenät från haven
        • Fluorkarbonfri, smuts- och vattenavvisande DWR
        • Frontdragkedja med "zip-garage"" vid hakan
        • Två handvärmarfickor med dragkedjor
        • Invändig bröstficka som även fungerar som packpåse (har en karbin på insidan)
        • Elastisk runt ärmhålen för att behålla värme
        • Fållen nedtill justeras med dragsko via handfickan och släpps via stopper framtill
        • En lagningslapp för snabba lagningar medföljer

        Ett Grönare val

        För att få märkas med "Ett grönare val" behöver en produkt uppfylla vissa kriterier. Ett grönare val innebär inte att en produkt är till 100 procent miljöanpassad, men den garanterar att tillverkaren har gjort aktiva val för att göra produkten mer miljövänlig. Denna produkt uppfyller följande kriterier för "Ett grönare val":
        • Transparens och spårbarhet

          Outdoorprodukter har ofta en komplex leverantörskedja som inkluderar materialtillverkning, fabriker där kläder sys, transport, med mera. För att kunna utvärdera dessa produkters miljömässiga och sociala påverkan krävs en hög nivå av transparens och spårbarhet. Det betyder i praktiken att varumärken och tillverkare måste synliggöra en produkts hela leverantörs- och produktionskedja när det är möjligt för att få poäng. Vi ger även poäng där delar av leverantörskedjan är synlig.

          Exempel på varumärken som implementerat denna praxis är Arc'teryx, Hanwag och Vaude som synliggör tillverkningsplatser på produktnivå. Även Exped gör detta för flertalet produkter.

        • Förbättrat ekologiskt fotavtryck

          Ideén bakom konceptet ekologiskt fotavtryck är att mänskliga aktiviteter och tillverkning av exempelvis produkter har en påverkan på land, vatten och luft. Inom detta kriterium ger vi poäng till produkter med ett lägre ekologiskt fotavtryck än andra liknande produkter.

          Det lägre ekologiska fotavtrycket kan vara ett resultat av en förbättrad tillverkningsprocess genom exempelvis minskad vattenanvändning, CO2-utsläpp, eller energianvändning. Ett exempel är spin-dying där färgpigment tillsätts direkt till återvunnen polyester. Detta minskar vatten- och kemikalieanvändningen i tillverkningsprocessen avsevärt.

          Poäng ges även om minst hälften av produktens huvudmaterial har tillverkats på ett hållbart sätt, i linje med kriterium 1 och 2. Användning av återvunna syntetiska material minskar till exempel beroendet av fossila råmaterial.

        • Cirkularitet

          Inom detta kriterium ger vi poäng till produkter som är designade för reparation, återvinning eller återanvändning. På det sättet hålls produkten och materialet i cirkulation längre och livslängden på produkten ökar. Detta i sin tur minskar tillverkningen av nya material.

          Reparation
          Här handlar det om att under design- och utvecklingsfasen av produkten se till att den är lätt att reparera antingen av kunden själv eller av annan part, exempelvis varumärket själv.

          Återvinning
          Här ligger fokuset på att minska användandet av nya material. Produkter som består av endast ett material, eller kan brytas ned till sina individuella komponenter, är lättare att återvinna. Ett exempel på detta är Cradle-to-Cradle principen som ämnar att skapa hållbara avfallsfria produktionskedjor.

          Återanvändning
          Här premierar vi affärsmodeller från varumärken som innefattar egen insamling av utslitna produkter för återvinning eller återanvändning.

        • Återvunna material

          Inom detta kriterium ger vi poäng till produkter där minst ett av huvudmateralen består av minst 30% certifierade återvunna material. Användandet av återvunna material minskar konsumtionen av energi- och naturresurser, samt minskar utsläppen som annars skulle uppkomma av utvinnandet av nya råmaterial och produktionen av nya produkter.

          Exempel på accepterade material är återvunnen polyester och polyamid testade enligt standarder som Global Recycled Standard (GRS). Andra material som accepteras enligt kriteriumet är återvunnen bomull, dun, ull och stål. I vår bedömning vägleds vi av Preferred Fiber and Material Matrix av Textile Exchange.

        • Välgörande ändamål eller kompensation

          Många friluftsföretag vill ge tillbaka till naturen och samhället omkring dem. Vi ger poäng till produkter som vi bedömer stödjer välgörande ändamål och/eller kompenserar för negativ miljöpåverkan (till exempel koldioxidutsläpp). Dessutom förväntas att det finns en aktiv strategi om utsläppsminskning kopplat till produkterna.

          Lowe Alpine, Ortovox, Rab och Vaude är alla exempel på varumärken som tillverkar mer klimatsmarta produkter. De samarbetar med externa partners för att beräkna sina utsläpp, skapa klimatstrategier för sänkta utsläpp och kompensera för återstående utsläpp genom attt stödja certifierade projekt.

          Ett exempel på varumärken som stödjer välgörande ändamål är Fjällräven som genom Arctic Fox Initiative ger 1% av försäljningen från utvalda produkter till olika icke-vinstdrivande organisationer som arbetar med klimatskydd.

        • Användning av föredragna naturmaterial

          Inom detta kriterium ger vi poäng till produkter med certifierade växt- eller djurmaterial som har en lägre negativ påverkan på natur, människor, och djur jämfört med andra material. Minst 30% av ett huvudmaterial måste komma från en hållbar och ansvarsfull källa.

          Material som accepteras inkluderar exempelvis certifierad hållbar bomull (t.ex. GOTS), linne, läder, dun (t.ex. RDS) eller ull (t.ex. RWS). Även material som viskos tillverkat av hållbart producerade råmaterial, som Lyocell/Tencel med FSC certifierade cellulosafibrer, tas i beaktande.

          I vår bedömning vägleds vi av Preferred Fiber and Material Matrixa av Textile Exchange.

        • Mer hållbar hantering av kemikalier

          Inom detta kriterium ligger fokuset på kemikaliehanteringen i produktens tillverkningsprocess. Poäng ges till arbetssätt som överträffar legala krav. Utöver det ska kemikalier (klassade som chemicals of very high concern av EU:s kemikaliemyndighet ECHA) som annars är vanligt förekommande i tillverkningen av en viss produktkategori, undvikas.

          En mer hållbar kemikaliehantering kan exempelvis innefatta ett åtagande av principerna inom ZDHC (zero discharge of hazardous chemicals).

          Även Bluesign-certifierade produkter tas i beaktande då materialet eller produkten i sig är tillverkad under en kemikaliehantering som anses strikt.

          Ett annat exempel är läder från certifierade garverier, exempelvis The Leather Working Group. Målet med denna organisation är att utvärdera lädertillverkare utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Här inkluderas exempelvis Terracare-certifierat läder från det tyska garveriet Heinen.

        • Socialt ansvar

          Här ger vi poäng till produkter som tillverkats under förbättrade sociala förhållanden. Vi baserar bedömningen på sociala granskningar och belönar produkter med särskilt goda resultat. Ett sådant resultat kännetecknas av bra arbetsförhållanden som till exempel förbättrad sjukvård, säker arbetsmiljö, barnomsorg, måltider och boende för anställda.

          Granskningarna görs vanligtvis av ett oberoende granskningsföretag som följer internationella standarder som FLA (Fair Labour Association), FairTrade, eller FWF (Fair Wear Foundation).

          Precis som vi använder Corruption Perception Index (CPI) av Transparency International för att identifiera högriskländer, använder vi även verktyget för att identifiera länder som presterar särskilt bra och har en hög ranking. Med en god bedömning av politiska- och ekonomiska risker, men framförallt jämförbart lägre människorättsrisker och korruption, kan vi anta att arbetares rättigheter och säkerhet respekteras.

        • "No-Go" criterias

          • Per- och polyflourerade alkylsubstanser (PFAS)
          • Biocider
          • Produktion i så kallade ”riskländer”
          • Bisfenol A (BPA)
          • Flamskyddsmedel
          • Polyvinylklorid (PVC)
          • Aluminium med direkt livsmedelskontakt
          • Solskydd eller annan kosmetik innehållande oxybenzone
          • Engångsartiklar
          • Tritium i självlysande färger

         

        YouTube
        Video

        Tekniska detaljer

        Storlek
        S
        Vikt
        201 g
        Material
        NetPlus 100 % Återvunnen Nylon Ripstop från uppsamlade fiskenät
        Innermaterial
        NetPlus 100 % Återvunnen Nylon Ripstop från uppsamlade fiskenät
        Fyllning
        90 % Gåsdun, 10 % fjädrar
        Fill power
        800
        Ett grönare val
        ja
        Ett Grönare Val - uppfyllda kriterier
        Transparens och spårbarhet, Förbättrat ekologiskt fotavtryck, Cirkularitet, Återvunna material, Välgörande ändamål eller kompensation, Användning av föredragna naturmaterial, Mer hållbar hantering av kemikalier, Socialt ansvar
        Hållbarhetsmärkningar
        Ansvarsfull dunstandard, Fairtrade
        Hållbarhet
        Fluorkarbonfri impregnering, Återvunnen
        Art.nr
        2106563

        Storleksguide

        W' S DOWN SWEATER VEST
        Ställ en fråga
        Undrar du någonting om denna specifika produkt som du inte funnit svar på ännu? Då är du välkommen att fråga oss. Våra experter har lång erfarenhet och hjälper dig gärna.

        Vi kommer att besvara din fråga så snart vi har möjlighet.

        Med vänlig hälsning, Naturkompaniets kundtjänst

        Passande tillbehör

        Du kanske också gillar 
        0
        0 Recensioner
        Skriv din recension

          I recensionen skriver du vad du tyckte om produkten när du använt den.
          Frågor om produkten inför ett köp skickar du via knappen "Ställ en fråga" ovan.

          Endast förnamn & första bokstaven i efternamn visas i recensionen när den publiceras.

               
        double-arrows-up
        Tack för din registrering!

        Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
        Tack för din registrering!

        Ange en giltig e-postadress