Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter    FÄRDLEDARE
    Peter Persson
    VINTERÄVENTYR I LAPPLAND
    I Lapplands djupa skogar åker vi för att lära oss mera om naturen och hur man ska tänka när man ger sig ut äventyr i midvintern. Vid polcirkeln långt ifrån vardagsstress bor vi enkelt och rustikt med närhet till den vilda skogen i charmiga Jokkmokk. Vi kommer ägna dagarna åt att lära oss både teoretiskt och praktiskt, de viktiga grundstenarna för att kunna vistas ute i naturen och göra det bekvämt för sig, med det som omgivningen har att erbjuda. Vi lär oss göra upp eld, bygga en bivack och testar på att laga mat utomhus under vinterns tuffare omständigheter och ges möjlighet att testa olika sorters vinterutrustning. Vi kombinerar detta med att upptäcka Jokkmokks fantastiska natur och även lära oss mer om den samiska kulturen och dess ursprungsbefolkning.

    På vilket bättre sätt kan man uppleva lappländska naturen som bakom ett gäng starka huskies. Här får vi chansen att lära oss mer om hundarna, naturen och generellt om livet här i norr. Färden går över isbelagda sjöar, frusna myrmarker och genom snötäckta skogar, och vi lär oss mera om landskapet som vi färdas genom. Många vilda djur rör sig i de djupa skogarna och eftersom vi färdas relativt tyst har vi kanske chans att få syn på något spännande djur från hundsläden.
    I Jokkmokk är den samiska kulturen stark och vi får lära oss mer om deras livsstil och historia och vi får en unik chans att få en iblick i en samisk renskötares liv.
    Med på resan har vi vår utrustningsexpert som kommer gå igenom den utrustning man behöver ha med sig på en tur ute i skogen vintertid och möjlighet ges att själva testa olika typer av utrustningen ute. Teoretisk genomgång av vad man ska tänka på när man är ute och de grundläggande behoven man bör tänka på eld, vatten, skydd och mat.

    I slutet av vår vistelse ska du känna dig trygg i att ge dig ut på egna äventyr om vintern i Sveriges djupa skogar och utsträckta fjäll.
    RESEPROGRAM

    DAG 1
    Äventyret börjar i Luleå
    Nattåg mot Luleå. Vid ankomst på morgon väntar vår transfer som ska oss till vårt hem för de kommande 4 dagarna i
    Jokkmokk. Här har vi hela annexet för oss själva där vi kommer hålla i både teoretiska och praktiska föreläsningar, allt för att
    DAG 2
    Den samiska kulturen
    Följ med samiska renskötare och hjälp till att utfodra deras renar i vinterbeteslandet. En unik upplevelse där du på riktigt får vara med i deras dagliga arbete i skogen. Efter utfört arbete samlas vi kring den öppna elden för samtal om hur en renskötares liv ser ut och kring den samiska kulturen. Tillbaka i annexet fortsätter vi vår genomgång av viktigt utrustning man behöver under vinteräventyr i den Svenska naturen vintertid och på kvällen ges tillfälle att testa på att sova i tält utomhus. Gemensam middag på kvällen.

    Måltider: Frukost, fika och middag.
    DAG 3
    Hundspann
    Efter frukost ger vi oss iväg på en av höjdpunkterna under resan, hundspannstur tur på ca 3 timmar. Över isbelagda sjöar, frusna myrmarker och genom snötäckta skogar glider vi fram över snön. Vi får lära oss mera om hur det är att leva här i norr och lära känna både hundarna och naturen här omkring bättre, en härlig upplevelse. Du åker sittandes på hundsläden som körs av en kunnig guide. Under turen stannar vi till och grillar fläsk,
    korv och kokar kaffe över öppen eld. På eftermiddagen fortsätter vår utbildning kring utrustning och överlevnad av vår utrustningsexpert. På kvällen äter vi en avskedsmiddag i form av en viltbuffé där Caisa berättar lite om de lokalaråvarorna och hur maten tillreds på olika traditionella sätt, en riktigt smakupplevelse.

    Måltider Frukost, fika och middag
    DAG 4
    Utomhusmatlagning
    I gammelskogen runt Dálvvadis finns en liten sjö alldeles i närheten. Hit kommer lavskrika, lappmes, tofsmes och många andra arter som äter mat direkt ur ens hand. Hit gör vi en utflykt på förmiddagen för att utforska skön och dess omgivninng och komma fågellivet riktigt nära. Efter en värmande dryck är det dags att börja förebereda den mat vi ska tillaga tillsammans utomhus i ledning av Caisa. Vi samlas över eldstaden där vi delas upp i olika grupper för att förbereda en riktigt god måltid ute i det fria. Egen tid på eftermiddagen innan det är dags för transfer tillbaka till Luleå och hoppa på nattåget tillbaka mot Stockholm.

    Måltider: Frukost och lunch
    RESFAKTA
    • Reslängd: 4 dagar
    • Avreseort: Luleå
    • Avresor: 27 - 30 jan 2021
    • Pris: Från på förfrågan
    • Enkelrumstillägg: På förfrågan!

    I priset ingår:
    Transfer tur och retur till Luleå tågstation del i dubbelrum 3 n/4 d
    Tre fukostar och middag
    Hundspannstur
    Samisk upplevelse med nära kontakt med ren

    För medlemmar i Naturkompaniet 365
    Resorna är specifikt för dig som är medlem i Naturkompaniet 365. Läs om dina förmåner och bli medlem här.>>
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress