Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    NATURBONUSEN 2018

    Som medlem i vår kundklubb gör du en viktig insats för miljön och friluftslivet. Varje år skänker Naturkompaniet en procent av det totala beloppet som medlemmarna handlar för under ett kalenderår, till ett natur- eller miljövårdsprojekt. Vi på Naturkompaniet började med detta upplägg för några år sedan och hittills har vi kunnat bidra till flera väldigt viktiga projekt som du kan läsa mer om nedan. 

    VINNARE 2017

    I år fick fem projekt dela på 1 900 000kr och vinnarna blev;

    BEE URBAN – BLOMMOR FÖR BIN

    Antal vilda bin minskar dramatiskt bland annat som en följd av att blommorna blivit färre i jordbrukslandskapet. Arter riskerar att dö ut och pollineringen, livsviktig ekosystemtjänst, är hotad. Målet med projektet Blommor för Bin är att etablera så kallade bifodergröda på 1000 hektar icke produktiv åkermark innan 2020.

    Bee Urban är ett livsviktigt projekt för oss alla och Naturkompaniet delar stolt ut 500 000kr till detta. 
    FRILUFTSFRÄMJANDET - SKOGSHJÄLTARNA

    Att ha tillgång till natur och friluftsliv är ofta socialt, ekonomiskt och kulturellt betingat. Barn vars föräldrar inte har vana att vistas i naturen får sällan chans att prova själva. Detta vill Friluftsfrämjandet genom projektet Skogshjältarna ändra på. De vill ge barn chansen att uppleva naturen och upptäcka friluftslivet.

    Projektet skogshjältarna uppmuntrar till att göra vardagen till ett äventyr. Därför glädjer det oss att vi nu kan tilldela Friluftsfrämjandet och projektet Skogshjältarna 500 000kr.
    SCOUTERNA

    Sommaren 2017 möts 20 000 scouter på lägret Jamboree i Sverige. Med hjälp från Naturbonusen vill Scouterna möjliggöra för fler barn och unga, som annars inte hade haft den ekonomiska möjligheten att åka, chansen att uppleva detta äventyr. På Jamboree 17 kommer scouter från världens alla hörn att mötas och tillsammans skapa och uppleva äventyr, ha kul och lära känna nya vänner.

    Scouterna och Naturkompaniet delar intresset för natur och friluftsliv och brinner för att ge fler människor möjligheten att uppleva äventyr. Att Scouterna nu får 300 000kr från Naturbonusen glädjer oss.
    MIN STORA DAG

    Min Stora dag är en organisation som gör skillnad för barn och unga med svåra sjukdomar/diagnoser i Sverige. Nu vill man ge dessa barn och unga chansen att uppleva natur och friluftsliv genom att anordna friluftsläger vid Höga Kusten och Abisko. Tanken är att ungdomarna ska få umgås, lära känna varandra, vandra, klättra och paddla tillsammans.

    Att få chansen att göra skillnad för dessa barn och ungdomar är något som värmer och det är med både glädje och stolthet som vi delar ut 300 000kr till Min Stora dag. 
    BADEWANNE DIVE TEAM

    Varje år försvinner cirka tiotusen nät i Östersjön och de fortsätter att fånga fisk, sälar och fåglar året om. Många vrak i våra farvatten är insnärjda i nät. Åtminstone några av dem vill Badewanne rensa bort för att minska plasten i havet och se till att inte djur fastnar i näten och dör.

    Badewanna Dive Team är ett projekt helt i linje med Naturkompaniets mission att ta ansvar för vår natur. Därför är det med glädje som vi nu delar ut 300 000kr till Badewanna!
    TACK!

    Vi vill passa på att tacka alla er som under året handlat hos Naturkompaniet och därmed gjort det möjligt för oss att värna bin, städa hav och skapa äventyr för barn och unga. Stort tack!    

    Våra toppmärken

    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress