/magasin-365//events//service/hjalp-kontakt/

Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter    Som medlem i vår kundklubb gör du en viktig insats för miljön och friluftslivet. Varje år skänker Naturkompaniet en procent av det totala beloppet som medlemmarna handlar för under ett kalenderår till ett natur- eller miljövårdsprojekt. 2018 donerade vi 2,3 miljoner kronor till viktiga projekt som kunde fortsätta driva och utveckla sina verksamheter. 


    Årets Naturbonus omröstning är nu avslutad. Vinnarna kommer att ta emot pris den 14 september under Naturbonusgalan som arrangeras under Utefest.    NATURBONUSEN - NOMINERADE 2019

    STIFTELSEN ROSENDALS TRÄDGÅRD
    Stiftelsen Rosendals Trädgård bedriver sedan 2012 verksamheten "Lek, odla väx!” – ett pedagogiskt program där förskolebarn får följa ett odlingsår.
    FÖR PENGARNA: Utveckla programmet med kolloverksamhet för barn i åldrarna 6–10 år, översätta boken ”Lek, odla, väx!” till engelska samt utforma en certifierad trädgårdspedagogutbildning.

     

    STIFTELSEN SKÅNSKA LANDSKAP
    Stiftelsens uppdrag är att bevara och utveckla natur- och kulturmiljöer samt stimulera det rörliga friluftslivet.
    FÖR PENGARNA: Utforma ett nytt koncept av naturnära mötesplatser som framför allt tilltalar den unga generationen.

     

    STIFTELSEN HÅLL SVERIGE RENT
    En ideell stiftelse som arbetar för att motverka nedskräpning.
    FÖR PENGARNA: Utveckla projektet ”Rena fjäll” med en informationskampanj, konkreta satsningar på skräpplockning vid Kebnekaise samt att dela ut återanvändbara soppåsar i fjällvärlden och mycket mer.

     

    FÅGELCENTRALEN/HOPE
    Drivs av den ideella organisationen Animals HOPE och är en av Sveriges största rehabiliteringsverksamheter för vilda fåglar.
    FÖR PENGARNA: Fågelcentralen på Hisingen i Göteborg är i akut behov av renovering och har fått det mycket tufft ekonomiskt bland annat på grund av att kommunen höjt arrendeavgiften.

     

    INSAMLINGSSTIFTELSEN NATURARVET
    Naturarvet är en insamlingsstiftelse vars syfte är att köpa skyddsvärd gammal skog med ändamål att skydda dess hotade djur- och växtarter, samt att gynna forskning, friluftsliv samt turism för nuvarande och framtida generationer.
    FÖR PENGARNA: Lansera kampanjen #skönthäng i gammelskogen och nå en bredare publik, framför allt inom friluftslivet i Sverige. Bevara mer gammelskog.

     

    FRILUFTSFRÄMJANDET
    Är Sveriges största friluftsorganisation med över 100 000 medlemmar. Verkar för folkhälsa, livsglädje och tillgänglig friluftsmiljö för alla.
    FÖR PENGARNA: Sprida inspiration och miljökunskap, bland annat genom Skogsmulle och Skogshjältarna, så att fler barn i Sverige får möjligheten att uppleva hälsosam rörelseglädje i naturen. Påbörja utveckling och framtagandet av material kopplat till dagens aktuella miljöfrågor.

     

    NATURSKYDDSFÖRENINGEN
    Grundades för 100 år sedan och är Sveriges största och mest inflytelserika miljöorganisation. En demokratisk, medlemsbaserad organisation som driver viktiga natur- och miljöfrågor lokalt, regionalt, nationellt och globalt.
    FÖR PENGARNA: Utveckla konceptet Naturfalken – ett märke inspirerat av simborgarmärket – men som handlar om kunskap om biologisk mångfald, olika arter och att väcka och stärka naturkänslan.

     

    PLOGGA
    Namnet "Plogga" står för Plocka skräp och Jogga. Föreningen bedriver en ideell verksamhet i föreningsform för att få till ett renare och aktivare samhälle.
    FÖR PENGARNA: Vill med den nya satsningen Plogga Kids nå ut till unga, via deras skolor, för att informera och inspirera till ploggning och skräpplockning.

     

    FÖRENINGEN SÖRMLANDSLEDEN
    Sörmlandsleden är Sveriges äldsta låglandsled och är med sina drygt 100 mil en av de längsta. De hundra etapperna sköts ideellt av cirka 200 aktiva medlemmar.
    FÖR PENGARNA: Föreningen vill bygga fler vindskydd längs med Sörmlandsleden. Målsättningen är att det inte ska vara längre än en dagsvandring mellan två vindskydd.

     

    NORDIC OCEAN WATCH SWEDEN
    En ideell miljöorganisation med mål att ta vara på havet. Startade för att samla in marint avfall på stränderna i norska Hoddevik.
    FÖR PENGARNA: Utveckla verksamheten i Steninge i Sverige och även skapa en mobil anläggning för skräpplockning vid events och i speciellt utsatta områden.

     


    VAR MED OCH RÖSTA!
    Omröstningen om vilka som ska få ta del av Naturbonusen 2019 sker under maj månad. Alla kundklubbsmedlemmar som får det digitala nyhetsbrevet kan vara med och rösta. Har du ännu inte anmält dig för att få nyhetsbrevet i mejlboxen går det fint att göra det på naturkompaniet.se. Där kan du även bli 365-medlem för att få magasinet direkt hem i brevlådan.


    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress