Gjutjärn och inbränd svensk rapsolja. En rejäl och robust grillplatta som fungerar på alla värmekällor och som håller i generationer. Tillverkningen sker i de småländska skogarna.
Beskrivning
Tekniska detaljer
Gjutjärn och inbränd svensk rapsolja. En rejäl och robust grillplatta som fungerar på alla värmekällor och som håller i generationer. Tillverkningen sker i de småländska skogarna.
Behandlad med en naturlig non-stickyta av inbränd, svensk, ekologisk rapsolja som bara förbättras med åren. Grillplattan är ett enkelt med ändå krävande hantverk. Varje detalj gjuts i en unik sandform som sedan slås sönder. Därav blir ingen Skeppshult-produkt exakt den andra lik.
I korthet
Tvätta plattan med vatten innan första användning för att bli av med eventuellt damm. Alla produkter från Skeppshult tänkta för matlagning är förinbrända med rapsolja. Det kan ändå vara bra att, för att försäkra sig om att maten inte bränns fast vid första användning, fetta in järnet och värma på några gånger. Stek alltid med smör eller olja på plattan.
När produkten är väl instekt behövs inte så mycket fett. Servera gärna direkt ur Skeppshult’s produkter, men förvara ej mat i gjutjärn. Placera inte inoljat gjutjärn direkt på känsliga ytor såsom trä på grund av risk för fläckar.
Diska alltid produkterna för hand med hett vatten utan diskmedel. Använd ej diskmaskin. Torka därefter, förslagsvis genom att värma på spisen. Förvara torrt. För grovrengöring, täck botten av pannan med grovsalt. Värm upp på hög temperatur i 1-2 minuter, häll därefter bort saltet och torka ur med papper. Produkten får en grå nyans, vilket betyder att det går bra att bränna in produkten med ny rapsolja:
Nedan kan du se bilder på denna och liknande produkter fotograferat och delat i sociala medier av andra friluftsentusiaster!
Gjutjärn och inbränd svensk rapsolja. En rejäl och robust grillplatta som fungerar på alla värmekällor och som håller i generationer. Tillverkningen sker i de småländska skogarna.
Behandlad med en naturlig non-stickyta av inbränd, svensk, ekologisk rapsolja som bara förbättras med åren. Grillplattan är ett enkelt med ändå krävande hantverk. Varje detalj gjuts i en unik sandform som sedan slås sönder. Därav blir ingen Skeppshult-produkt exakt den andra lik.
I korthet
Tvätta plattan med vatten innan första användning för att bli av med eventuellt damm. Alla produkter från Skeppshult tänkta för matlagning är förinbrända med rapsolja. Det kan ändå vara bra att, för att försäkra sig om att maten inte bränns fast vid första användning, fetta in järnet och värma på några gånger. Stek alltid med smör eller olja på plattan.
När produkten är väl instekt behövs inte så mycket fett. Servera gärna direkt ur Skeppshult’s produkter, men förvara ej mat i gjutjärn. Placera inte inoljat gjutjärn direkt på känsliga ytor såsom trä på grund av risk för fläckar.
Diska alltid produkterna för hand med hett vatten utan diskmedel. Använd ej diskmaskin. Torka därefter, förslagsvis genom att värma på spisen. Förvara torrt. För grovrengöring, täck botten av pannan med grovsalt. Värm upp på hög temperatur i 1-2 minuter, häll därefter bort saltet och torka ur med papper. Produkten får en grå nyans, vilket betyder att det går bra att bränna in produkten med ny rapsolja:
Klicka på bilden för att se inlägget