Förslag på märken

    Förslag på kategorier

      Förslag på sökning

        Produkter

        Vinterskor

        Med ett par varma, sköna vinterskor på fötterna är du redo för vinterns alla äventyr. Hos oss hittar du massor av modeller för både friluftsliv och vardag från bland annat Sorel och Icebug.

        Vinterskor med bra grepp

        För den som ofta är ute på isiga trottoarer eller annat halt underlag är det extra viktigt med vinterskor med bra antihalk. Icebug är ett exempel på skotillverkare som tagit fasta på just säkerhet och har utvecklat avancerade tekniker för att få fram så halkfria vinterskor som möjligt. De har till exempel en egen greppteknologi, BUGRIP®, där yttersulan är gjord av en gummiblandning kombinerat med dubbar av karbidstål. För den som vill öka på säkerheten ytterligare finns lösa broddar att köpa.

        Vinterskor för breda fötter

        Ibland kan det vara svårt att hitta sköna vinterskor som är bra för fötterna när man har breda fötter. För att ett par vinterskor ska fungera på ett bra sätt bör det finnas både gott om plats för ett par ullstrumpor och för att kunna vifta med tårna. Hos oss finns det många breda modeller av vinterskor för breda fötter i olika storlekar för både dam, herr och barn.

        Vilka vinterskor är varmast?

        För den som är frusen eller behöver vinterskor för extrem kyla finns det en hel del tips och trix. Välj ett par isolerade vinterskor med högt skaft och tjock, grov sula. Den tjocka sulan isolerar mot den kalla marken. En uttagbar innerskor, gärna i ull, är bra när det är extremt kallt. Då går det att ta ur innerskon och torka den i tältet under natten om du är ute i flera dagar. En iläggsula av ull eller annat bra isolerande material är ett viktigt komplement för att hålla markkylan borta från dina fötter. Det allra viktigaste är dock att vinterskorna, bootsen eller vinterkängorna är tillräckligt stora. Det behövs gott om plats inne i skon för att de ska vara varma. Ibland kan det behövas upp till tre lager ullstrumpor i skorna och du ska ändå kunna vifta med tårna. Materialen är viktiga, välj aldrig bomullsstrumpor! Ullstrumpor är det som gäller året runt när du vill hålla dina fötter lagom varma. Ett sista tips är att aldrig vara stilla. Det bästa är att röra på sig hela tiden så kommer fötterna också att hålla sig varma.

        Bland vinterskorna i vårt sortiment:

        • Vinterskor som är lätta att ta på och av. Extra bra för äldre och gravida som har svårt att röra sig.
        • Ullfoder
        • Slitstarka vinterskor som passar bra som arbetsskor
        • Curlingkängor
        • Vattentäta, vattenavvisande material som till exempel Goretex
        • Vinterskor eller fodrade stövlar
        • Varma, fodrade vinterskor
        • Fina modeller och snygga färger

        Tips! Letar du efter högre skaft och fler vattentäta modeller? Se vårt sortiment av vinterstövlar dam och vinterstövlar herr.

        Läs mer

        double-arrows-up
        Tack för din registrering!

        Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
        Tack för din registrering!

        Ange en giltig e-postadress