Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter


    På ytan är den en klassisk vinterjacka. Men Fjällrävens Singi Wool Padded Parka gömmer hållbart nytänkande.

    Dun eller syntet?
    Det har länge varit frågan när det gäller isolering i friluftskläder. Nu börjar fler miljövänliga alternativ dyka upp på marknaden. Ett av dem är lavalan, som består av Gotlandsull och PLA, en biologiskt nedbrytbar polyester som kan tillverkas av exempelvis majsstärkelse.

    När Fjällräven utvecklade den nya jackan Singi Wool Padded Parka föll valet på just lavalan för isoleringen. James Lee på Fjällrävens trekkingavdelning tycker att materialvalet är passande.

    – Singikollektionen handlar om vårt skandinaviska arv när det kommer till vandring. Det är enkla, långlivade lösningar med stort fokus på naturmaterial. Det är väldigt spännande att arbeta med de här idéerna och få skapa hållbara produkter som kommer att kunna bäras av generationer, säger James Lee. Han är förtjust i många av de små detaljerna på parkasen.
    – Personligen gillar jag den vita dragskon i bomull som är synlig på huvan. Eftersom vi har arbetat med mestadels naturmaterial i jackan, såsom ull, både som isolering och foder, så är den detaljen en fortsättning på samma tema. Det ger jackan ett unikt utseende, säger han. Han vill även lyfta fram de rymliga bröstfickorna med plats för både vantar och halsduk och huvan som är fodrad med återvunnen ull.    SINGI WOOL PADDED PARKA W

    SINGI WOOL PADDED PARKA M

    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress