Förslag på märken

    Förslag på kategorier

      Förslag på sökning

        Produkter

         

        Låt inte drömmarna om de stora upplevelserna långt borta stå i vägen för stora upplevelser i dag.
        Vi
        har utrustningen och kunskapen som hjälper dig vägen. Du har äventyret.

        Hösten är den period då många övergår från att plocka ätbara växter, blommor, och bär till att börja plocka svamp. Det är en underbar period, inte minst i gränslandet mellan sensommarens godsaker som blåbär, lingon, fläderbär och de små fruktkropparna av kantarell och karljohanssvamp.
        Innan du ger dig ut så skaffa en bra, modern svampbok anpassad för matsvampsplockning i nordisk miljö. Vill du lära dig ännu mer så gå en kurs eller följ med på en arrangerad svamputflykt. Som en livförsäkring är det bra att känna igen de farligaste giftsvamparna. Du hittar information och bilder på giftinformation.se.

        Här hittar du prylarna som gör matinköpet till ett äventyr!
        För ett lyckat "inköp" 
        böcker 
        Matlagning 


        Holmbergs svampbruschetta

        INGREDIENSER FÖR 4 PORTIONER

        1 liter (250 gram) rensade, färska kantareller i bitar.
        4 skivor bacon.
        1 rödlök.
        2 vitlöksklyftor.
        4 msk olivolja.
        1 msk pressad citronsaft.
        Salt.
        4 skivor lantbröd.
        2 bifftomater.
        ½ kruka basilika.
        Nymalen svartpeppar.

        GÖR SÅ HÄR: Stek svampen med smör i en stekpanna tills all vätska är borta. Strimla baconet och finhacka eller strimla löken, lägg i pannan med svampen och stek allt tillsammans på medelhög värme tills både svamp och bacon har blivit knaprigt. Lägg över i en skål. Sätt ugnen på 250 grader. Finhacka vitlöken och blanda med olja, citronsaft och salt. Pensla brödskivorna på ena sidan med en del av den smaksatta oljan. Rosta brödskivorna i ugnen, passa så de inte bränns. Skär tomaterna i tärningar och hacka basilikabladen grovt. Blanda tomat, basilika och resten av den smaksatta oljan med svampen. Smaka av med salt och peppar. Lägg röran på det rostade brödet, garnera med några basilikablad och servera.

        Fler smarriga recept finns i Naturkokboken som du hittar här >>
        Skydd mot väta 

        Produkter i bild 
        Registrera dig för nyhetsbrevet

        Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
        Registrera dig för nyhetsbrevet

        Ange en giltig e-postadress