Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Gå på topptur, åka långfärdsskridskor, isfiska, köra hundspann eller vintertälta? Den här tiden på året är utbudet av aktiviteter oändligt.
    Kom gärna in till oss och dela med dig av dina äventyrsplaner. Vi har utrustningen, du har äventyret!


    Vi är mitt uppe i en fantas­tisk årstid för äventyr ute i det fria, oavsett om det är skridskoisar, snöiga skogar eller toppturer i fjällen som lockar. Men det är också en säsong som ställer lite högre krav på både utrustning, kläder och kunskap. Även enklare äventyr, som en skogsutflykt med våfflor tillagade över öppen eld, blir bättre och enklare när man har gjort det några gånger. Efterhand lär man sig vilka kläder som funkar, hur våffeljärnet beter sig i elden och var de bästa rastplatserna finns. Då går det att fokusera mer på själva upplevelsen och lite mindre på det rent praktiska.

    Nedan har vi samlat ett urval kläder och utrustning indelat på olika typer av vinteräventyr. Välkommen!

    Utrustning 

    Tips på äventyr efter solnedgång

    GÅ PÅ TUR
    Tystnaden i naturen och upplevelsen av att hela ens värld ryms i pannlampans ljuskägla gör kvällsturen till något alldeles extra. Batteritid och ljusstyrka är viktiga saker att tänka på i valet av pannlampa för längre turer. Ljusstyrkan anges oftast i lumen, men tänk på att det ändå kan skilja sig mellan olika märken och modeller, trots att siffran är samma.
    Upplysning: Låt inte mörkret stoppa dig. Med en bra pannlampa blir vinterkvällarna både säkrare och roligare.

    SLÅ LÄGER
    En pannlampa med inställning för rött sken är din bästa vän i ett mörkt nattläger. Det röda ljuset förstör inte mörkerseendet och minskar risken för att du ska väcka dina sovande turkamrater mitt i natten. Välj en pannlampa där det är enkelt att tända det röda ljuset först, utan att behöva stega sig igenom de andra ljusinställningarna.

    TRÄNA
    Full fart i en mörk skog ger träningen en helt ny dimension, oavsett om du springer, cyklar eller åker skidor. Om du rör dig på stigar kan 500 lumen vara tillräckligt för att se rötter och ojämnheter, men i obanad terräng är det bra med 1000 lumen eller mer. Håll koll på lampans batteritid, så att du slipper stå utan ljus efter halva långpasset.

    LEK
    Åka pulka, gå på skattjakt eller bara vara ute och smyga är mycket mer spännande efter mörkrets inbrott än under dagen. Prova gärna innan köp så att pannbandet sitter bekvämt och att lampan är lätt att hantera för små fingrar. Pannlampor är också bra för att öka synligheten i trafikerade områden. Laddbara lampor är bra för att slippa ständiga batteribyten.

    Läs mer
    Produkter i bild 
    ANVÄND DET DU HAR. VÅRDA DET DU HAR.

    Gå ut, slit, vårda -upprepa. Hållbarhet handlar om mer än material och tillverkning. Att använda och slita på sin friluftsutrustning är det bästa sättet att nyttja resurserna som lagts ned i en produkt. Vi hjälper dig mer än gärna att ge dina prylar så långt liv som bara är möjligt.    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress