Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    HISTORIEN OM TIGHT

    Ryggsäcken TIGHT lanserades 1993 efter en lång utvecklingsfas. Ryggsäckens form med en kroppsnära passform var annorlunda jämfört med andra ryggsäckar på den tiden. Vilka var antingen monterade på en ram eller hängde löst på ryggen. Tillsammans med en reklambyrå tog Haglöfs fram en mycket detaljerad plan som omfattade allt från produktnamn till marknadsförings- och säljstrategier.

    TIGHT utvecklades med syftet att tilltala en ny, ung och modern användare, och produktlanseringen var på många sätt nyskapande – med bilder på bergsbestigare, mountainbikeproffs och snowboardentusiaster under vår slogan ”You should be moving – not your backpack”.

    För att göra det lättare för användarna att välja rätt storlek bestämde sig Haglöfs för att erbjuda ryggsäcken i storlekarna small, medium och large istället för i de traditionella litermåtten. Haglöfs logotyp tonades ner för att ge mer utrymme åt produktnamnet. TIGHT gjorde stor succé och spelade en avgörande roll i framväxten av det moderna Haglöfs.

    Under årens lopp har TIGHT fortsatt att utvecklas och nya storlekar och modeller har tillkommit och försvunnit. Den klassiska TIGHT-ryggsäcken, däremot, har förblivit mer eller mindre oförändrad sedan den lanserades för 20 år sedan. Ryggsäcken är tårformad och har en lägre central tyngdpunkt för att kunna sitta på plats och följa kroppens rörelser oavsett aktivitet, axelremmarna är följsamma och löper som konturer, och det finns ett ishacksfäste samt en bröstrem som båda är löstagbara. Med över 1 miljoner sålda exemplar är denna ryggsäck inte bara en av Haglöfs mest populära produkter, utan kanske även den mest beprövade.

    Se fler produkter från Haglöfs >>

    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress