Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter
    ARCHEON

    Oavsett om du ska vandra en vecka i fjällen, åka på en lång backpackingresa eller dra ut på en klätterhelg kommer den här ryggsäcken väl till pass. Kraftig, återvunnen nylon tillsammans med spännen i aluminium och rejäla dragkedjor gör Archeon till en riktig sliträv. Tack vare det bekväma, justerbara bärsystemet får du en perfekt passform som gör att du kan vandra långt utan besvär. På topplocket finns två fack för förvaring och undertill finns en avdelare för att kunna separera sovsäcken från resten av packningen. 

    Den tidlösa, avskalade designen gör att ryggsäcken smälter in i alla miljöer, medan materialen är noga utvalda för att vara så hållbara som möjligt.
    Fluorkarbonfri, återvunnen nylon, minimalistisk design och bekvämt bärsystem. Archeon 70 är det ultimata valet för både resa och friluftsliv.

    • 100 % återvunna nylonmaterial
    • PFC-fri impregnering
    • Inbyggt och avtagbart regnskydd i återvunnet material
    • Spännen och detaljer i metall
    • Justerbar AirScape™-ryggpanel
    • Expanderbar blixtlåsförsedd öppning

    OSPREYS MILJÖARBETE

    Då och nu
    Ospreys hållbarhetsarbete påbörjades år 1974 i och med att de skapade sin första vandringsryggsäck. Sedan dess tillverkar de högkvalitativa och slitstarka ryggsäckar som ska hålla länge, med målet att minska mängden material som hamnar på soptippen och skydda just den miljö som ryggsäckarna används i. Denna övertygelse kombinerat med en ständig tro på företagets miljömässiga ansvar. Inom ramen för deras All Mighty-garanti försöker de reparera så många ryggsäckar som möjligt, för att sedan skicka tillbaka dem ut i vildmarken. Det ökar deras livslängd och garanterar många nya äventyr. SecondLife-programmet går ut på att renovera begagnade och älskade ryggsäckar och göra dem tillgängliga för nya äventyrare.

    Osprey värnar om framtiden
    En viktig aspekt av deras hållbarhetsstrategi är att skydda och bevara alla naturliga miljöer. Med ett långsiktigt samarbete med European Outdoor Conservation Association (EOCA) sponsrar de flera olika projekt i både Europa och resten av världen. Att ständigt söka efter nya sätt att bevara naturen åt framtida generationer, om det så handlar om att rensa upp i olika bergsområden eller göra insatser för att skydda rovfåglar. Våren 2020 utgör en milstolpe för detta arbete och kommer att fortsätta även efter 2021. Med en strävan att bli världens mest innovativa, transparenta och hållbara tillverkare av friluftsutrustning.

    Material
    Materialen utgör själva kärnan i Ospreys ryggsäckar. Att välja material utifrån de olika miljöer och utmaningar som de kommer att utsättas för, samtidigt som hållbarhet utgör en grundläggande faktor vid designen av produkterna. Med tåliga och slitstarka material kan ryggsäckarna användas länge ute i naturen istället för att hamna på soptippen.

    Återvunna material
    Till sortimentet av ryggsäckar har 100% återvunnet material utnyttjats både från konsumtionsavfall och postindustriellt avfall. Det betyder att allt från plastflaskor till spill från annan tillverkning omsorgsfullt väljs ut, bearbetas och omvandlas till extremt hållbara material av hög kvalitet. Vid tillverkningen av vår Arcane-serie återvinns till exempel tio plastflaskor per ryggsäck. När år 2020 är slut kommer vi, bara i Europa, att ha återvunnit över 300 000 plastflaskor som annars skulle ha slutat på soptippen.

    Tyger
    Bland de material som används finns bland annat återvunnen nylon med högt denier-tal och Bluesign-certifierat, återvunnet konsumtionsavfall. Alla återvunna material uppfyller våra hårda krav på hållbarhet och prestanda.

    Återvunnen nylonkanvas (1880 D)
    Bluesign-certifierad packduk i återvunnen polyester (500 D)
    Bluesign-certifierad packduk i återvunnen nylon (600 D)

    Metalldetaljer
    Förutom återvunna material används även mycket tåliga metalldetaljer som är utformade att stå emot tidens tand och är lätta att återvinna när det väl blir dags.

    Kemikalier
    Vid tillverkning av kläder och utrustning för friluftsaktiviteter används ofta kemikalier för att göra produkterna vattentäta, slitstarka och tåliga. Osprey strävar mot att använda grön kemi vid tillverkningen av alla ryggsäckar och väskor.

    En vattentät impregnering (DWR-beläggning) fungerar som en barriär mot regn och gör så att vattendropparna lägger sig som pärlor på ytan istället för att sugas upp av materialet. Denna typ av kemikalieanvändning är användbar för tekniska friluftsprodukter men är inte miljövänlig, då långkedjiga kemikalier kan rinna av från kläder och utrustning och ut i den omgivande naturen. Av den anledningen strävar de efter att använda kortkedjiga kemikalier för impregnering av, till att börja med, Archeon och Arcane.

    Under våren 2020 säljer vi produkter med en innovativ, PFC-fri impregnering - till att börja med serierna Archeon och Arcane. Denna nya kemikalieanvändning uppfyller Ospreys högt ställda krav på såväl hållbarhet som teknisk prestanda.

    KONSUMTIONSAVFALL
    Det är mycket bättre för miljön att använda återvunnen plast än nytillverkade plaster vid tillverkning av polyester och nylonmaterial. Återvinningsprocessen utnyttjar färre naturresurser och bidrar till att minska problemen med soptippar, nedskräpning och förorenade hav. Ospreys nya sortiment av Arcane-ryggsäckar, samt Jet- och Ace-ryggsäckarna för barn, tillverkas i polyestergarn från återvunna PET-flaskor. Det ger en hållbar ryggsäck där tillverkningen bidrar till att minska såväl antalet plastflaskor som hamnar på soptippen (eller på ett ännu sämre ställe) som behovet av värdefulla naturresurser.

    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress