Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Tierra Belay

    I Tierras strävan att minska fossilanvändningen försöker de ständigt hitta förnybara material och ta tillvara på, resurser som annars hade gått till spillo. I Tierras kollektion Belay är 100% av fodret gjort av överbliven ull från Gotland, och en tredjedel av tyget är gjort av rester från sockertillverkning. Och då har de inte kompromissat överhuvudtaget på funktionaliteten. 

    Ull är ett naturligt och förnybart material. Majoriteten av den ull som produceras och klipps i Sverige idag ratas och grävs ner i marken. Tierra ville ta tillvara på den svenska ullen och inledde ett samarbete med Ullkontoret på Gotland och tyska Lavalan. Tillsammans hittar och samlar man in ull från gårdar på Gotland och förvandlar den till ett högfunktionellt foder. Fördelarna med den svenska ullen är många, bland annat minskar transporterna, fåren har det bra tack vare Sveriges starka djurskyddslagar och man tar tillvara på en redan framställd produkt som annars skulle kasserats. Resultatet blir ett 100% förnybart foder.

    Kollektionen Belay består av lättviktiga, värmande och slittåliga förstärkningsplagg med lång livslängd. Det vanliga i den här typen av plagg är foder av syntet eller dun, men ullens fördelar är många. Ullfodrets lätta vikt, förmåga att absorbera och transportera fukt samt att reglera kroppstemperaturen gör plaggen optimala både för bergsbestigningar och turer i stan. Tyget i plaggen är en lättviktig, slittålig ripstop-polyester som torkar snabbt och är väder- och vindtät.    Belay 
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress