Förslag på märken

    Förslag på kategorier

      Förslag på sökning

        Produkter

        • BELAY 90 SWEATER M 1
        • BELAY 90 SWEATER M 2
        • BELAY 90 SWEATER M 3
        • BELAY 90 SWEATER M 4
        • BELAY 90 SWEATER M 5
        • BELAY 90 SWEATER M 6
        • BELAY 90 SWEATER M 7
        1 / 7
        #getText: ads.product.badge.reading.sample.headline#
        Outlet
        a greener choice

        Tierra
        BELAY 90 SWEATER M Herr - Isoleringsjacka

        Art.nr: T2025500

        Lätt, varm och teknisk förstärkningsjacka som passar till de flesta outdoor- och vardagsaktiviteter året om. Fungerar för sig själv som ytterjacka eller som ett värmande lager under en skaljacka. 

        1 599 kr
        Rekommenderat pris:  2 299 kr

        Prisinformation

        1.
        1 599 kr
        Nedsatt pris, vanligtvis tillämpligt för utgångna eller föregående säsongers produkter.
        2.
        2 299 kr
        Rekommenderat försäljningspris: Det pris som tillverkaren av produkten föreslår att den ska säljas för.
        Välj färg:
        brick red
        %
        BELAY 90 SWEATER M Herr - Isoleringsjacka - BRICK RED
        +

          Välj Storlek
        Online Finns i lager
        Köp online, hämta i butik Beställ till butik

        Beskrivning

        Tekniska detaljer

        Storleksguide

        Förstärkningsjacka med foder av svensk ull

        Lätt, varm och teknisk förstärkningsjacka som passar till de flesta outdoor- och vardagsaktiviteter året om. Fungerar för sig själv som ytterjacka eller som ett värmande lager under en skaljacka. 

        Jackan kan värma dig under sommarkvällar vid boulderklippan eller vid tältplatsen på vandringen, och i skidbacken eller på skridskoisen på vintern. Isoleringen består av en blandning av ull från Gotland och PLA, en biologiskt nedbrytbar termoplast som tillverkas av förnyelsebara råvaror, i det här fallet majsstärkelse. Yttertyget är tillverkat av återvunnen polyamid och behandlat med fluorkarbonfri DWR

        I korthet

        • Jacka med värmande ullfoder
        • Superlätt men tåligt yttertyg av återvunnen polyamid
        • Fluorkarbonfri DWR
        • Fleece inuti kragen
        • Ullisoleringen har fyllnadsvikt 90 g/m²
        • Två stora handfickor med fleecefoder på insidan
        • En stor bröstficka som också fungerar som packpåse
        • Tvåvägsdragkedja i fronten
        • Elastisk nedtill och i ärmslut
        • Uppdatering från föregångaren: ny logga

         

        Ett Grönare val

        För att få märkas med "Ett grönare val" behöver en produkt uppfylla vissa kriterier. Ett grönare val innebär inte att en produkt är till 100 procent miljöanpassad, men den garanterar att tillverkaren har gjort aktiva val för att göra produkten mer miljövänlig. Denna produkt uppfyller följande kriterier för "Ett grönare val":
        • Tillverkad inom EU, associerade stater, eller EFTA

          Att minska utsläppen från långa transporter och att säkra/förkorta leverantörskedjor är viktigt. Vi vill därför premiera produkter som är tillverkade inom EU eller de associerade staterna Montenegro, Norge, Schweiz, Serbien, Storbritannien och Turkiet. Dessutom måste minst 50 procent av materialen i en produkt (till exempel tyger, läder) ha producerats på den europeiska kontinenten.

          Det här kriteriet ämnar också till att premiera produkter där mer intraeuropeisk produktion av material används. Många produkter har idag en produktionskedja med stor geografisk spridning, vilket ökar utsläppen och försvårar företags insyn hos leverantörer och fabriker. En mer lokal produktionskedja kan därmed minska utsläppen och ge större kontroll över produktionen.

        • Transparens och spårbarhet

          Bakom en friluftsprodukt finns ofta en lång kedja av leverantörer, med tillverkare av material, fabriker där plaggen sys, transportörer etc. När vi bedömer produkters miljö- och sociala påverkan underlättar det mycket om ett varumärke berättar öppet om så stora delar av leverantörs- och produktionskedjan som möjligt, det som brukar kallas transparens. Exempel på transparanta system som kan ge Ett grönare val-poäng är Down Codex från Mountain Equipment och Footprint Chronicles från Patagonia. Poäng kan även ges om delar av kedjan är synlig.

          En öppen och transparent leverantörs- och produktionskedja är också viktig för företaget själva. Det ger insyn i var och hur deras produkt är producerad och ger därmed viktig information och mätbara data för förändring. Denna information ger möjlighet för företag att lättare bevaka och agera när det kommer till sociala eller miljömässiga överträdelser inom leverantörskedjan. När vi bedömer en produkt utifrån detta kriterium måste delar av, eller hela leverantörskedjan vara kartlagd på produktnivå. Dessutom måste informationen vara offentligt tillgänglig/synlig.

        • Cirkularitet

          Smart design kan ge produkter längre liv, genom att de kan återanvändas, repareras och/eller återvinnas. Vi vill främja sådana cirkulära system och ger poäng om det tydligt framgår att en produkt designats och tillverkats med dessa cirkulära aspekter i åtanke.

          Reparation – När det kommer till reparationsmöjlighet ska väsentliga delar av produkten kunna repareras, till exempel vandringsskor med skosulor som kan bytas ut eller repareras. I produktens utvecklingsstadium designas produkten för att på ett enklaste sätt kunna repareras i ett senare skede, antingen av kunden eller genom professionell service.

          Återanvändning – Vi har breddat kriteriet att även omfatta affärsmodeller från märken som vill erbjuda uthyrning av eller leasing av andrahandsprodukter.

          Återvinning – Fokuset här ligger på att använda så lite nya material som möjligt. Produkter som består av endast ett material är lättare att återvinna. Likaså produkter som lätt kan brytas ner till sina individuella komponenter.

          Vi ger en poäng inom detta kriterium om produkten är designad för att återanvändas, återvinnas och där produkt eller material kan återgå till ett cirkulärt system för att öka livslängden och reducera det ekologiska fotavtrycket. Externa märkningar som till exempel principen Cradle to Cradle är en bra indikator på att produkten förtjänar en poäng inom detta kriterium.

        • Återvunna material

          Återvunna material är en viktig beståndsdel i omställningen mot mer cirkulär produktion. De vanligaste återvunna materialen är polyester och polyamid, men den tekniska utvecklingen på detta område går snabbt. Nylon tillverkad av uttjänta fiskenät är ett material som används alltmer. Ull, bomull, dun och metall är andra exempel. Minst 20% av ett huvudmaterial (till exempel yttertyget i en skaljacka) måste bestå av återvunnet material för att få poäng.

          Användandet av återvunna material minskar användningen av energi och naturresurser, samt sänker utsläppen som annars genereras vid utvinningen av nya råmaterial och produktion av nya produkter. Vid bedömningen av återvunnen polyester, polyamid, bomull, och ull går vi efter Textile Exchange Preferred Fiber Matrix (PFMM).

        • Användning av föredragna naturmaterial

          Det första kriteriet handlar om material från växt- och djurvärlden. Förnybara råvaror är bra ur miljösynpunkt – men materialen måste dessutom vara producerade på ett hållbart och/eller ansvarsfullt sätt. Vi utgår från de ledande internationella certifieringarna inom till exempel eko-bomull, merinoull och dun. För att få poäng i denna kategori ska minst 20 procent av ett huvudmaterial komma från en sådan källa.

          Certifieringar vi tar i beaktande när vi bedömer produkten är till exempel GOTS-certifierad ekologisk bomull, RDS-certifierat dun, samt märkningar inom andra materialkategorier som ull, hampa, linne och läder. Även träbaserade material som Tencel från hållbart producerade cellulosafibrer tas med i bedömningen. Här krävs då att råvaran har en certifiering, till exempel FSC (Forest Stewardship Council).

        • Mer hållbar hantering av kemikalier

          Hur hanteras kemikalier i fabrikerna där produkten tillverkas? Och kan en leverantör garantera att riskfyllda kemikalier undviks när det kommer till produktion och material? En produkt kan få poäng om det kan styrkas att kemikalier hanteras på ett ansvarsfullt sätt, eller att tveksamma kemikalier som annars är vanligt förekommande inom tillverkningen av produktkategorin undviks. Certifieringar som kan verifiera detta är till exempel Zero Discharge of Hazardous Chemicals -programmet (ZDHC), Bluesign, och Leather Working Group.

          En mer hållbar kemikaliehantering för oss inkluderar exempelvis ett verifierbart åtagande av Zero Discharge of Hazardous Chemicals-programmet (ZDHC) som består av ett flertal klädes-och skoföretag som tillsammans arbetar för att fasa ut specifika kemikalier. Programmet grundades 2011 som svar på Greenpeace DeTox kampanj. Även Bluesign-certifierade material eller produkter ger poäng. Denna certifiering innebär att produkten eller materialet tillverkats under ett kemikaliehanteringssystem som anses strikt.

        • Socialt ansvar

          Goda arbetsförhållanden är viktigt, såsom bra hälsovård, säkerhet på arbetsplatsen och aspekter som barnomsorg, måltider och boende för anställda. Vi använder resultat av sociala granskningar och poängsätter produkter utifrån dem. Granskningarna görs vanligtvis av ett oberoende granskningsföretag som följer internationella standarder som FLA (Fair Labor Association), FairTrade, FWF (Fair Wear Foundation), BSCI (Business Social Compliance Initiative), eller liknande.

          För att få poäng inom detta kriterium måste minst 50 procent av produkten ha producerats i en fabrik med goda eller mycket goda resultat inom hälsa, säkerhet och arbetsförhållanden. Ett giltigt certifikat med hög ranking måste kunna tillhandahållas. Sådana certifikat kan exempelvis vara BSCI A+B, WRAP Gold och Platinum, eller SA8000.

        • "No-Go" criterias

          • PFC-användning
          • Biocider
          • Produktion i så kallade ”riskländer”
          • Produkten innehåller Bisfenol A (BPA)
          • Flamskyddsmedel
          • Polyvinylklorid (PVC)
          • Aluminium med direkt livsmedelskontakt
          • Solskydd eller annan kosmetik innehållande oxybenzone
          • Engångsartiklar
          • Komponenten tritium i självlysande färger
        Storlek
        S
        Vikt
        350 g
        Viktreferens
        i storlek M
        Passform
        Normal passform
        Material
        100 % Återvunnen Polyamid (Recycled Polyamide Ripstop Weave)(38 g/m²)
        Vattentätt membran
        Nej
        Fyllning
        Lavalan (80 % Ull, 20 % PLA)
        Fyllningsvikt
        90 g
        2-vägs dragkedja fram
        Ja
        Ventilationsdragkedjor
        Nej
        Huva
        Nej
        Ett grönare val
        ja
        Ett Grönare Val - uppfyllda kriterier
        Tillverkad inom EU, associerade stater, eller EFTA, Transparens och spårbarhet, Cirkularitet, Återvunna material, Användning av föredragna naturmaterial, Mer hållbar hantering av kemikalier, Socialt ansvar
        Hållbarhet
        Fluorkarbonfri impregnering, Återvunnen
        BELAY 90 SWEATER M

        Beskrivning

        Förstärkningsjacka med foder av svensk ull

        Lätt, varm och teknisk förstärkningsjacka som passar till de flesta outdoor- och vardagsaktiviteter året om. Fungerar för sig själv som ytterjacka eller som ett värmande lager under en skaljacka. 

        Jackan kan värma dig under sommarkvällar vid boulderklippan eller vid tältplatsen på vandringen, och i skidbacken eller på skridskoisen på vintern. Isoleringen består av en blandning av ull från Gotland och PLA, en biologiskt nedbrytbar termoplast som tillverkas av förnyelsebara råvaror, i det här fallet majsstärkelse. Yttertyget är tillverkat av återvunnen polyamid och behandlat med fluorkarbonfri DWR

        I korthet

        • Jacka med värmande ullfoder
        • Superlätt men tåligt yttertyg av återvunnen polyamid
        • Fluorkarbonfri DWR
        • Fleece inuti kragen
        • Ullisoleringen har fyllnadsvikt 90 g/m²
        • Två stora handfickor med fleecefoder på insidan
        • En stor bröstficka som också fungerar som packpåse
        • Tvåvägsdragkedja i fronten
        • Elastisk nedtill och i ärmslut
        • Uppdatering från föregångaren: ny logga

         

        Ett Grönare val

        För att få märkas med "Ett grönare val" behöver en produkt uppfylla vissa kriterier. Ett grönare val innebär inte att en produkt är till 100 procent miljöanpassad, men den garanterar att tillverkaren har gjort aktiva val för att göra produkten mer miljövänlig. Denna produkt uppfyller följande kriterier för "Ett grönare val":
        • Tillverkad inom EU, associerade stater, eller EFTA

          Att minska utsläppen från långa transporter och att säkra/förkorta leverantörskedjor är viktigt. Vi vill därför premiera produkter som är tillverkade inom EU eller de associerade staterna Montenegro, Norge, Schweiz, Serbien, Storbritannien och Turkiet. Dessutom måste minst 50 procent av materialen i en produkt (till exempel tyger, läder) ha producerats på den europeiska kontinenten.

          Det här kriteriet ämnar också till att premiera produkter där mer intraeuropeisk produktion av material används. Många produkter har idag en produktionskedja med stor geografisk spridning, vilket ökar utsläppen och försvårar företags insyn hos leverantörer och fabriker. En mer lokal produktionskedja kan därmed minska utsläppen och ge större kontroll över produktionen.

        • Transparens och spårbarhet

          Bakom en friluftsprodukt finns ofta en lång kedja av leverantörer, med tillverkare av material, fabriker där plaggen sys, transportörer etc. När vi bedömer produkters miljö- och sociala påverkan underlättar det mycket om ett varumärke berättar öppet om så stora delar av leverantörs- och produktionskedjan som möjligt, det som brukar kallas transparens. Exempel på transparanta system som kan ge Ett grönare val-poäng är Down Codex från Mountain Equipment och Footprint Chronicles från Patagonia. Poäng kan även ges om delar av kedjan är synlig.

          En öppen och transparent leverantörs- och produktionskedja är också viktig för företaget själva. Det ger insyn i var och hur deras produkt är producerad och ger därmed viktig information och mätbara data för förändring. Denna information ger möjlighet för företag att lättare bevaka och agera när det kommer till sociala eller miljömässiga överträdelser inom leverantörskedjan. När vi bedömer en produkt utifrån detta kriterium måste delar av, eller hela leverantörskedjan vara kartlagd på produktnivå. Dessutom måste informationen vara offentligt tillgänglig/synlig.

        • Cirkularitet

          Smart design kan ge produkter längre liv, genom att de kan återanvändas, repareras och/eller återvinnas. Vi vill främja sådana cirkulära system och ger poäng om det tydligt framgår att en produkt designats och tillverkats med dessa cirkulära aspekter i åtanke.

          Reparation – När det kommer till reparationsmöjlighet ska väsentliga delar av produkten kunna repareras, till exempel vandringsskor med skosulor som kan bytas ut eller repareras. I produktens utvecklingsstadium designas produkten för att på ett enklaste sätt kunna repareras i ett senare skede, antingen av kunden eller genom professionell service.

          Återanvändning – Vi har breddat kriteriet att även omfatta affärsmodeller från märken som vill erbjuda uthyrning av eller leasing av andrahandsprodukter.

          Återvinning – Fokuset här ligger på att använda så lite nya material som möjligt. Produkter som består av endast ett material är lättare att återvinna. Likaså produkter som lätt kan brytas ner till sina individuella komponenter.

          Vi ger en poäng inom detta kriterium om produkten är designad för att återanvändas, återvinnas och där produkt eller material kan återgå till ett cirkulärt system för att öka livslängden och reducera det ekologiska fotavtrycket. Externa märkningar som till exempel principen Cradle to Cradle är en bra indikator på att produkten förtjänar en poäng inom detta kriterium.

        • Återvunna material

          Återvunna material är en viktig beståndsdel i omställningen mot mer cirkulär produktion. De vanligaste återvunna materialen är polyester och polyamid, men den tekniska utvecklingen på detta område går snabbt. Nylon tillverkad av uttjänta fiskenät är ett material som används alltmer. Ull, bomull, dun och metall är andra exempel. Minst 20% av ett huvudmaterial (till exempel yttertyget i en skaljacka) måste bestå av återvunnet material för att få poäng.

          Användandet av återvunna material minskar användningen av energi och naturresurser, samt sänker utsläppen som annars genereras vid utvinningen av nya råmaterial och produktion av nya produkter. Vid bedömningen av återvunnen polyester, polyamid, bomull, och ull går vi efter Textile Exchange Preferred Fiber Matrix (PFMM).

        • Användning av föredragna naturmaterial

          Det första kriteriet handlar om material från växt- och djurvärlden. Förnybara råvaror är bra ur miljösynpunkt – men materialen måste dessutom vara producerade på ett hållbart och/eller ansvarsfullt sätt. Vi utgår från de ledande internationella certifieringarna inom till exempel eko-bomull, merinoull och dun. För att få poäng i denna kategori ska minst 20 procent av ett huvudmaterial komma från en sådan källa.

          Certifieringar vi tar i beaktande när vi bedömer produkten är till exempel GOTS-certifierad ekologisk bomull, RDS-certifierat dun, samt märkningar inom andra materialkategorier som ull, hampa, linne och läder. Även träbaserade material som Tencel från hållbart producerade cellulosafibrer tas med i bedömningen. Här krävs då att råvaran har en certifiering, till exempel FSC (Forest Stewardship Council).

        • Mer hållbar hantering av kemikalier

          Hur hanteras kemikalier i fabrikerna där produkten tillverkas? Och kan en leverantör garantera att riskfyllda kemikalier undviks när det kommer till produktion och material? En produkt kan få poäng om det kan styrkas att kemikalier hanteras på ett ansvarsfullt sätt, eller att tveksamma kemikalier som annars är vanligt förekommande inom tillverkningen av produktkategorin undviks. Certifieringar som kan verifiera detta är till exempel Zero Discharge of Hazardous Chemicals -programmet (ZDHC), Bluesign, och Leather Working Group.

          En mer hållbar kemikaliehantering för oss inkluderar exempelvis ett verifierbart åtagande av Zero Discharge of Hazardous Chemicals-programmet (ZDHC) som består av ett flertal klädes-och skoföretag som tillsammans arbetar för att fasa ut specifika kemikalier. Programmet grundades 2011 som svar på Greenpeace DeTox kampanj. Även Bluesign-certifierade material eller produkter ger poäng. Denna certifiering innebär att produkten eller materialet tillverkats under ett kemikaliehanteringssystem som anses strikt.

        • Socialt ansvar

          Goda arbetsförhållanden är viktigt, såsom bra hälsovård, säkerhet på arbetsplatsen och aspekter som barnomsorg, måltider och boende för anställda. Vi använder resultat av sociala granskningar och poängsätter produkter utifrån dem. Granskningarna görs vanligtvis av ett oberoende granskningsföretag som följer internationella standarder som FLA (Fair Labor Association), FairTrade, FWF (Fair Wear Foundation), BSCI (Business Social Compliance Initiative), eller liknande.

          För att få poäng inom detta kriterium måste minst 50 procent av produkten ha producerats i en fabrik med goda eller mycket goda resultat inom hälsa, säkerhet och arbetsförhållanden. Ett giltigt certifikat med hög ranking måste kunna tillhandahållas. Sådana certifikat kan exempelvis vara BSCI A+B, WRAP Gold och Platinum, eller SA8000.

        • "No-Go" criterias

          • PFC-användning
          • Biocider
          • Produktion i så kallade ”riskländer”
          • Produkten innehåller Bisfenol A (BPA)
          • Flamskyddsmedel
          • Polyvinylklorid (PVC)
          • Aluminium med direkt livsmedelskontakt
          • Solskydd eller annan kosmetik innehållande oxybenzone
          • Engångsartiklar
          • Komponenten tritium i självlysande färger

         

        Tekniska detaljer

        Storlek
        S
        Vikt
        350 g
        Viktreferens
        i storlek M
        Passform
        Normal passform
        Material
        100 % Återvunnen Polyamid (Recycled Polyamide Ripstop Weave)(38 g/m²)
        Vattentätt membran
        Nej
        Fyllning
        Lavalan (80 % Ull, 20 % PLA)
        Fyllningsvikt
        90 g
        2-vägs dragkedja fram
        Ja
        Ventilationsdragkedjor
        Nej
        Huva
        Nej
        Ett grönare val
        ja
        Ett Grönare Val - uppfyllda kriterier
        Tillverkad inom EU, associerade stater, eller EFTA, Transparens och spårbarhet, Cirkularitet, Återvunna material, Användning av föredragna naturmaterial, Mer hållbar hantering av kemikalier, Socialt ansvar
        Hållbarhet
        Fluorkarbonfri impregnering, Återvunnen
        Art.nr
        T2025500

        Storleksguide

        BELAY 90 SWEATER M
        Ställ en fråga
        Undrar du någonting om denna specifika produkt som du inte funnit svar på ännu? Då är du välkommen att fråga oss. Våra experter har lång erfarenhet och hjälper dig gärna.

        Vi kommer att besvara din fråga så snart vi har möjlighet.
        Med vänlig hälsning,Naturkompaniets kundtjänst

        Passande tillbehör

        Du kanske också gillar 
        0
        0 Recensioner
        Skriv din recension

          I recensionen skriver du vad du tyckte om produkten när du använt den.
          Frågor om produkten inför ett köp skickar du via knappen "Ställ en fråga" ovan.

          Endast förnamn & första bokstaven i efternamn visas i recensionen när den publiceras.

               
        double-arrows-up
        Tack för din registrering!

        Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
        Tack för din registrering!

        Ange en giltig e-postadress