Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Terrängkartor

    Här hittar du vårt sortiment av terrängkartor, alltså typografiska kartor över olika platser i Sverige. Kartorna är tåliga och smidiga att bära med sig. Använd dem tillsammans med en kompass så är du väl förberedd för din vandring eller cykelsemester. Många av kartorna i vårt sortiment innehåller specialinformation som till exempelinformation om vandringleder och cykelleder.

    Terrängkartor över Sverige

    Oavsett om du ska till Dalarna, Skåne, Halland, Stockholm eller Göteborg finns terrängkartor över olika områden som hjälper dig att hitta rätt. Terrängkartorna från Calazo är vattentåliga och håller i alla väder på turen. Om det är riktigt dåligt väder rekommenderar vi ändå att du förvarar kartan i ett vattentätt kartfodral. Förutom terrängkartor över olika geografiska områden kan du även hitta speciella kartor som täcker olika leder och annat. Här hittar du till exempel:

    • Stigkartor med terrängskuggning
    • Terrängkartor över Skåneleden, Bohusleden, Sörmlandsleden, Bergslagsleden, Upplandsleden,
    • Allt om Vasaloppsarenan: Vasaloppsspåret, Cykelvasaleden och Vasaloppsleden

    Vad är en terrängkarta?

    En terrängkarta är samma sak som en topografisk karta och är en av de vanligaste sorterna av kartor. Det är en karta som visar höjdskillnader och hur ett område ser ut när det kommer till växtlighet. En terrängkarta används bland annat av den som ska ta sig fram i ett område där det är kan saknas stigar och det är lätt att gå vilse, eller när man snabbt vill orientera sig. Där finns det tydliga symboler som visar stora stenar och annat som gör det lättare att hålla koll på var man är. Den som orienterar, till exempel, använder en terrängkarta.

    Terrängkartor för friluftsliv

    Varför ska jag köpa en terrängkarta när jag kan ladda ner en app i mobilen, tänker du kanske. Ja, det finns en hel del tjänster online som är jättebra för den som ska ut och vandra eller cykla. Men faktum är att det ofta är dålig täckning, samt att du inte kan lita på att din mobil alltid fungerar. Den som förlitar sig helt på mobilen, och den går sönder eller får slut på batteri, sitter illa till utan en klassisk karta i fysiskt format.

    Läs mer
    Filter
    47 Produkter

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress