Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Tältpinnar

    Att planera nästa vandring är nästan lika roligt som att genomföra det. Att det försvinner tältpinnar har vi nog alla varit med om och det är alltid bäst att göra en ordentlig inventering innan man ger sig ut igen. Fundera igenom noga, är det nya förutsättningar den här gången? Ska du tälta i ungefär samma förhållanden som förra gången, eller skulle du behöva tältpinnar för ett annat slags underlag? Hos oss hittar du väl utvalda tältpinnar för både skog, snö, sand och stenig mark.

    Tältpinnar för olika underlag

    När du väljer tältpinnar till din nästa tältning är det viktigt att tänka på vilket underlag de kommer behöva förankras i. De allra flesta tältpinnar är anpassade efter mjukare underlag som skog och äng där det är relativt lätt att få fäste för tält eller tarp & vindskydd. Om du ska tälta på vintern i snö är det helt andra förutsättningar, det är inte alls lika lätt att få fäste i snö. Sand kräver, liksom snö, en bredare pinne. Den som ska tälta där det är stenigt bör välja en kraftig tältpinne, gärna av X-modell, som går att hamra ner mellan stenarna utan att den går sönder.

    Tältpinnar för snö & sand

    Att få bra fäste i snö på vintern kan vara svårt, därför behövs starka och smidiga vintertältpinnar som är anpassade just för det. Tältpinnar för snö är längre och bredare än andra markpinnar. Med sin breda profil, sina rundade eller spetsiga former och genom hål genom vilka fast snö och is pressas ger de mer fäste i mjuka underlag. Både Hillebergs tältpinnar och Fjällrävens tältpinnar för vinterbruk ger riktigt bra fäste i snö och håller ditt tält stabilt på plats. De är tillverkade av aluminium vilket gör dem både lätta och extremt tåliga. De är gjorda i starka färger så att du ska se dem lätt i snö och du kan välja om du vill gräva ner dem eller användas på vanligt sätt. Vissa modeller har till och med reflexdetaljer för ökad synlighet i mörker. Tältpinnar för snö, även kallade snöpinnar, passar även bra att använda i sand.

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress