Alla kan vandra

Att vandra är en uppskattad friluftsaktivitet och man kan göra det i olika former. En vandring kan vara bekväm eller obekväm, kort eller lång, tung eller lätt men det gemensamma &aum...

Alla kan vandra

Att vandra är en uppskattad friluftsaktivitet och man kan göra det i olika former. En vandring kan vara bekväm eller obekväm, kort eller lång, tung eller lätt men det gemensamma är att vandringen alltid bjuder på minnen för livet. Det finns många sätt att vandra på bla skogsturer, skärgårdsvandringar, stugturer, fjällvandringar och toppturer. Vandring mellan olika stugor, så kallad stugtur, är ett uppskattat och lite bekvämare sätt att vandra. Man har då en ryggsäck i 35-50L klassen med lättare packning och utnyttjar tex fjällstugor, vindskydd, vandrarhem för övernattning och oftast köper man och äter även mat där. En stugturs längd kan variera men oftast är den 2-3 dagar, oftast över en weekend. Fjällvandring, man är då oftast självförsörjande dvs man bär med sig det som man ska äta och bo i. Vanligen så har man med sig en mix av frystorkad mat, råvaror och i övrigt tar man av vad naturen kan erbjuda. Bo gör man oftast i tält och man vandrar på såväl led som i obruten terräng. En fjällvandring är oftast mellan 5-8 dagar.

Resevandring

Intresset för att vandra på utlandssemestern ökar stadigt. Med ett par bra kängor, en ryggsäck på ryggen och en karta så kan man upptäcka en stad och ett landskap på väldigt oförutsedda men intressanta sätt.

Att vandra är mycket socialt. Man går oftast i goda vänners lag och man går i den takt som behagar. Under en vandring så ser man och hör naturen på ett fantastiskt sätt. Många gillar också att vandra på egen hand, då vaggas man oftast in i en sort meditativ harmoni, ensam med naturen och tankar.

Bloggat om VANDRING

Tänk på

Tips på produkter