Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    FATBOY

    Troget mottot “design med ett leende” har Fatboy gjort (camping-)världen glad med sofistikerade boende- och campingtillbehör sedan företaget grundades i början av 90-talet. Särskilt Fatboy Lamzac-sitssäckarna har uppnått kultstatus och pryder oräkneliga vardagsrum, lekplatser och förtält. Det är inte så konstigt eftersom säckarna är inte bara är ett snyggt inslag utan även är, tack vare sin smarta och funktionella design, både robusta och lätta att hantera. Fylld på några sekunder med luft och du har direkt ditt personliga moln för att läsa, powernappa och mycket mer.

    Om Fatboy

    Historien om Fatboy började i slutet av 90-talet när den finska designern Jukka Setälä designade sin första sittsäck och fick – knappast överraskande – en musikalisk underton av Fatboy Slim. Kort därefter, år 2002, tog den nederländska designern Alex Bergmann över marknadsföringsrättigheterna och Fatboy föddes. Sedan dess har Fatboy etablerat sig som ett levande och galet livsstilsvarumärke. En rolig detalj är att namnet Fatboy kommer inte av produkternas runda form, utan från Fatboy Slim, en av Jukkas favoritartister.

    Fatboys huvudkontor

    Hertogenbosch, Nederländerna.

    Var tillverkas produkter från Fatboy?

    Fatboys produkter tillverkas i Kina, Polen, Nederländerna, Italien och Tyskland.   

    Hur kontrollerar Fatboy produktionsvillkoren?

    Fatboy genomför regelbundna kontroller på plats i fabrikerna och satsar på långvariga samarbeten med sina produktionspartners. Tillsammans arbetar alla leverantörer enligt BSCI:s uppförandekod (Business Social Compliance Initiative), ett världsomfattande program för att förbättra de sociala standarderna. 

    Fatboy & hållbarhet

    Fatboy använder allt fler återvunna material till sina produkter och strävar hela tiden efter att öka andelen hela tiden. Många delar tillverkas av endast ett material, så att de lätt kan återvinnas igen. Många av de material som Fatboy använder, som olefin, akryl, Velvet Polyester och Sherpa Polyester, är certifierade med textilindustrins guldstandard Oeko-Tex Standard 100. Ett hållbart tänk handlar också om att reparera produkter istället för att kasta bort dem. Med reparationsset (t.ex. för Lamzac) hjälper du din sittsäck att hålla längre. 

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress